Pohádka

Do povědomí televizních diváků se dostala už jako jedenáctiletá dívka. Vyhrála konkurz do pořadu Hledáme písničky pro děti. V sedmnácti letech získala hlavní roli ve zpívané pohádce o Popelce. Film se kvůli emigraci Jana Třísky (†80) nesměl vysílat, ale kariéru mladé herečky to nezastavilo. Na DAMU vystudovala loutkoherectví a dramaturgii a naplno se začala věnovat dabingu.

Rodina

V roce 2000 se počtvrté vdala. Ze třech nevydařených manželství má syny Zdeňka, Vojtěcha a Pavla. Už dvacet let žije s Janem Přeučilem (83) a pro dabing má tak toho nejlepšího učitele. Vše dotahuje k dokonalosti svou nadstandardní jazykovou průpravou. Mluví anglicky, francouzsky, řecky, italsky, španělsky a rusky. Mimo loutkové divadlo, které spolu vedou, věnují většinu času svým vnoučatům, vlastním i nevlastním.

Na plný úvazek

Hrušková si naplno užívá roli babičky. Její syn Zdeněk (39), který se vydal ve stopách své matky a stal se hercem a dabérem, si vzal dvakrát rozvedenou tanečnici. Libuška Vojtková Rohlíčková (39) mu porodila dceru Elinku. Zatímco Jan Přeučil stál při prvním setkání v porodnici v pozadí a čerstvého drobka nesměle pozoroval, Eva Hrušková se nemůže vnučky nabažit. Několikrát denně je se synem ve spojení.

Útulno

Zázemí pro velkou rodinu mají v bytě na pražských Vinohradech s výhledem na Hradčany a kopuli muzea. Potřebují hodně prostoru pro knihy, Přeučilovy klobouky, suvenýry od přátel, starožitnosti a loutky, pro které mají oba slabost. Jen když výtah vypověděl službu, bylo pro ně bydlení v pátém patře na obtíž.