Dominika Gottová bojuje se závislostmi dlouhé roky. V minulosti už dcera Karla Gotta vyhledala několikrát odbornou pomoc, žádný z pobytů v léčebně ale nebyl úspěšný.

Na konci roku se ale Gottová od lékařů dozvěděla, že její zdravotní stav je natolik špatný, že pokud nezačne okamžitě abstinovat, může předčasně zemřít. V Česku ovšem Dominika léčbu odmítla s tím, že nestojí o mediální pozornost.

V Helsinkách nakonec vydržela pod dohledem odborníků pouhých deset dní a poté se nechala propustit do domácího prostředí.

„Léčba není u konce, dál musím chodit na kontroly,“ říká Gottová

„Já jsem se tam léčila ze závislosti na lécích na spaní, které mi byly předepisovány pochopitelně lékařem, ale já nedodržovala množství – tím, že jsou návykové, tak jsem brala víc a víc a víc. A věděla jsem, že takhle to dál nejde, protože jsem byla permanentně unavená, nevyspalá, podrážděná a nesoustředěná,“ prozradila Dominika Gottová svou hlavní motivaci k nástupu na léčení v pořadu Showtime.

Lékaři jí prý předepsali kombinaci antidepresiv, psychotik a léků na spaní, vyhráno ale zatím nemá.

„Tím ale ta léčba nekončí, oni mě budou neustále monitorovat, mám povinnost pravidelně docházet na polikliniku, kde tedy kontrolují z moči, jestli to není blbé takhle říct, co se v tom organismu nachází, jestli tam není víc, než mi bylo určeno, nebo něco jiného, co mi nebylo předepsáno,“ vysvětlila dcera slavného zpěváka.

Tolkki je životní láska Gottové, vše mu odpustila

Jedním z hlavních důvodů, proč se Dominika Gottová vrací do Helsinek, je nechtěná popularita v rodné zemi. Anonymní způsob života jí prý vyhovuje mnohem více.

„Už jsem ve Finsku zvyklá, je to můj domov, žiji tady od roku 2000. Mám zde lepší plat a vyhovuje mi, že mě nikdo nepoznává,“ pochvaluje si. Nejvíce se ale dle svých slov Gottová těší na návrat k Tolkkimu. „Timo je moje životní láska, vše jsem mu odpustila,“ říká Dominika, která hodila za hlavu manželovy opakované nevěry i jiné excesy a chce s hudebníkem začít znova. Na láskyplné shledání si ale Gottová ještě nějaký čas počká, Tolkki je totiž zatím v Mexiku a dříve než na konci května se za svou ženou nechystá.

Ještě nedávno slavíkova dcera mluvila o práci barmanky, tyto plány ale změnila. „Poslala jsem přihlášku na rekvalifikační kurz, jedná se o security,“ překvapila nezvyklým výběrem nového povolání. Nezbývá než Gottové popřát mnoho štěstí a snad se jí bude za hranicemi dařit lépe.