Doba, kdy statisíce Čechů usedaly každý den před televizní obrazovky a čekaly na nový díl své oblíbené ságy, je sice už dávno pryč, hlavní hrdinové ale pokračují. Někteří se skoro vůbec nezměnili, v jiných už byste jen těžko hledali ty pohledné krasavce a krásky, kteří nás dojímali svými srdceryvnými dialogy. Jak dopadly osudy jednotlivých postav, už víme, pojďte se s námi ale podívat, kam to herci dotáhli ve skutečnosti. Kdo se stal obětí jedné role a komu účinkování v telenovele otevřelo brány filmového světa?

JEDOU NA VLNĚ ÚSPĚCHU

Zatímco Natalia Oreiro (43) vypadá stále jako Milagros a klidně by si mohla střihnout pokračování Divokého anděla, Facundu Aranovi (48) pár vrásek přibylo, což ale vůbec není na škodu. V roce 2006 navázali na svůj úspěch seriálem Jsi můj život a od té doby stále hrají, i když převážně v Latinské Americe. Kromě toho se věnují i hudbě.

SÁZKA NA ZELENOU

Příběh o dívce Esmeraldě v podán Leticie Calderón (51) odstartoval v Česku boom telenovel. Po obrovském úspěchu šla z jedné role do druhé, opustila svého prvního muže, aby si vzala jiného, s kterým má dvě děti. Její kolega Fernando Colunga (54) také zakotvil v seriálech, sbírá motorky, miluje adrenalin a zatím je stále svobodný.

Z MODELA MILÁČKEM ŽEN

Mladého milovníka ze seriálu Má tlustá Valentýna Juana Pabla Rabu (43) si před lety oblíbila nejedna žena. Ještě než se začal věnovat herectví, byl úspěšný v modelingu a ucházel se i o místo moderátora na televizním kanálu Caracol. Na konkurzu ale dopadl katastrofálně, a tak mu doporučili, aby studoval herectví. Dnes točí jednu telenovelu za druhou.

HVĚZDA JEDNÉ ROLE

Navždy ji proslavily tlusté brýle a mastné vlasy, to ale herečce Aně Orozco (47) ani trochu nevadilo. Z ošklivého káčátka se v posledních dílech seriálu Ošklivka Betty vyklubala krásná labuť, která v pozdějších letech neváhala a nafotila odvážné snímky jen v rouše Evině. Hrála také v divadelních představeních, svůj stín už ale nikdy nepřekročila.

ZŮSTALA U NATÁČENÍ

Telenovelu Hříšná láska si lidé zamilovali především proto, že se nebála ukázat, že k lásce patří i sex. Navíc vyšlo najevo, že hlavní hvězda Silvia Navarro (41) randí během natáčení se svým kolegou. I když už spolu nejsou, Silvia stále platí v Mexiku za jednu z největších televizních hvězd. Točí další telenovely, stihla porodit syna Leona a otevřít a zavřít restauraci.

ŽENA MNOHA ZKUŠENOSTÍ

Nejprve diváky oslnila v argentinské telenovele Manuela, později ještě jako Fernanda ve Vypůjčených životech. Grecia Colmenares (57) se stala jednou z nejlépe placených hvězd seriálů v latinskoamerickém světě. Získala mnoho ocenění, například za to, že hrála v největším počtu španělskojazyčných koprodukcí. Vyzkoušela si muzikál i účinkování v reality show.

Autor: Lucie Vodáková