Je podle vás výhoda mít mladšího partnera?

Já ho jako mladšího vůbec nevnímám. Má ve svých letech spoustu zkušeností. Víc než mnozí v pozdějším věku. Ale pokud bych tak měla smýšlet, tak myslím, že výhoda je v tom, že vidí svět v trochu jiném nastavení. Vyrůstal v poněkud jiné době než já, za jiných podmínek. Je více globální. Má inovativnější nápady.

S Víťou jste se seznámili na večírku architektů – pohybujete se jako herečka hodně mezi umělecky založenými lidmi?

Ano. Je to můj svět a neměnila bych ho. Líbí se mi, že tak můžu vidět, jak lidé o věcech přemýšlejí tím, co navrhnou, vyrobí, nakreslí. A třeba i to, jak uchopí marketingovou kampaň. Nechají nahlížet do své hlavy a nitra. Já se tím dost učím, nasávám to.

Jste praktická žena? Umíte třeba sama přivrtat poličku?

Složím všechen nábytek. Je to moje lego pro dospěláky. (smích) Vrtat neumím. Ale jinak si myslím, že jsem praktická. Nebojím se věcí, zařídím, vymyslím a jdu zase dál.

Filmových i seriálových rolí máte na kontě hodně, do povědomí veřejnosti jste se ale nejvíc dostala díky roli ve Slunečné – proč je ten seriál podle vás tak úspěšný?

Protože to není kriminálka nebo doktoři. Také se dnes společnost hodně obrací na bio věci, farmářství, ale hodně mladých lidí vede velké start-upové technologické firmy. Takže mladíček milionář také není výmysl. Lidi to baví, protože je to eko a je to mladé.

Čekala jste, že to bude takový hit, než jste roli vzala?

Ne, vůbec. Jsem za to vděčná a šťastná. Našla jsem tam jak spoustu nových přátel, tak jsem potkala kolegy, se kterými jsem už pracovala. Je to krásné, že se to tak povedlo.

Práce na seriálu obnáší nejen brzké vstávání, ale často také hodně make-upu a úpravy vlasů – musíte pak pleť i vlasy zachraňovat?

Občas ano. Když je natáčení intenzivní, trpí pleť i vlasy. Celý den se upravuje make-up, vlasy se žehlí, tupírují. Třeba po Ohnivém kuřeti jsem měla vlasy úplně zničené. Měla jsem je obarvené na blond. Pomohli mi v salonu Franck Provost, kde se o mě stále starají. O pleť pečuji sama a moc ráda a snažím se používat pouze přírodní kosmetiku.

Patříte mezi herečky, které si v práci užijí líčení natolik, že je v soukromí už nevyhledávají?

Ano. Líčím se málo. Pouze lehký make-up nebo krém, řasenku a občas rtěnku. Jsem ráda co nejpřirozenější.