Princezna Diana

Diana se vdávala v roce 1981, tudíž její šaty odpovídaly módním trendům té doby. Nejvýraznějším prvkem svatebních šatů byly obrovské balónové rukávy a také barva, která rozhodně nebyla bílá. Podle tvůrce šatů Davida Emanuela se jedná o barvu slonovinové kosti, ovšem ta nakonec způsobila, že Diana vypadala v šatech trochu ztracená, doslova s nimi splývala.

Camilla, vévodkyně z Cornwallu

Druhá svatba prince Charlese byla skromná a ani zdaleka se netěšila takové podpoře jako jeho první sňatek. Všichni měli v živé paměti pikantní zprávy a pletky, které provázely celé manželství s Lady Di. Camilla (72) bude pořád ta druhá, ale vždy se chovala uctivě ke královské rodině i první ženě svého muže. Dokonce ani nepoužívá titul ´princezna´, na který má nárok. Během "blessing ceremony", který je určen pro rozvedené, oblékla šedavé šaty z dílny Robinson Valentine a nápaditou ozdobu do vlasů z peříček a kamínků Swarovski. Model je inspirací spíše pro starší ročníky, ale tento styl Camille opravdu sluší.

Fergie

Před lety byla Sarah Fergusson (60) jedinou černou ovcí rodiny, dnes jí dělá společnost princ Harry s manželkou Meghan, kteří nad královskými povinnostmi ohrnuli nos, nebo její bývalý manžel princ Andrew (59) popotahovaný za blízké vztahy se sexuálním delikventem Epsteinem. Její svatební šaty byly oslavou ženicha. Nakládaná róba z těžkého saténu v barvě slonovinové kosti byla dílem Lindky Cierach a materiál pocházel z hedvábné farmy Lullingstone. Dlouhá vlečka byla poseta téměř 150 tisíci korálky a motivy z rodinného erbu. Zdobily ji čmeláci, kotvičky a růže a na počest manžela i výrazné písmeno A. Závoj byl připevněn k čelence z gardénií. Jakmile ho Andrew odhrnul, objevila se krásná tiára. Tento akt měl symbolizovat proměnu venkovské dívky v členku královské rodiny.

Princezna Margaret

Roku 1953 se sestra královny Alžběty II. seznámila s kapitánem Peteren Townsedem. Anglikánská církev ale sňatkům rozvedných lidí nepřála, a tak vztah po letech zkrachoval. Princezna se nechtěla po vzoru svého strýce Eduarda VIII. vzdát své rodiny a vdala se za fotografa Anthonyho Armstrog-Jonese. Norman Hartnell pro ni vytvořil jednoduché šaty z hedvábné organzy. Vynikla tak její krása, ale i zklamání, že si nebere lásku svého života. Vše doplnila tiárou Poltimore, kterou v roce 1870 vyrobil klenotník Garrards.

Princezna Anne

Princezna Anne (69) byla v manželství s Markem Philipsem dlouhých 19 let. V roce rozvodu se stačila znovu vdát a dodnes žije po boku Timothyho Laurence. Ohledně svých šatů byla přehnaně tajnůstkářská a každá z patnácti švadlen, které na jejich výrobě pracovaly, šila jen jednu část, aby se do poslední chvíle nevědělo, jak budou ve skutečnosti vypadat. Inspirovala se módou Tudorovců, výstřih byl posetý perlami, rukávy se mírně rozšiřovaly a střih upozorňoval na útlý pas. Princezna měla o svých šatech jasnou představu a svěřila se do péče návrhářky Maureen Baker.

Na další krásné šaty, které ve svůj velký den oblékly členky královské rodiny, se podívejte do galerie.