„Těch dvanáct měsíců, do nichž brzy vstoupíme, má být pořádně náročných, a to nejen psychicky, ale i fyzicky.

Proto považujeme za více než důležité udržovat si dobré zdraví i duchovno,“ říká Ian Lowely, který se svým týmem z Meditačního centra v indickém Rajastánu vyvinul speciální metodu, při jejímž každodenním praktikování nás prý nevyvede z míry vůbec nic a budeme připraveni na všechno.

„Stačí se vrátit ke skutečné lásce a souznění s okolím a dělat věci, o kterých víte, že vám pomůžou uklidnit mysl.

Pokud to nedokážete, krize, jichž má být v příštím roce více, budete snášet stále hůř, až tím doslova zničíte sami sebe.

Jestliže míru dosáhnete, váš pohled na svět se hodně změní a strach i obavy, které vás tíží, vymizejí,“ upřesňuje Ian Lowely.

Osvoboďte se!

Klíčem metody, jež se nazývá jednoduše Meditace 2012, je správné načasování: stěžejní okamžik je přechod mezi bděním a spánkem. Jak na to? Pohodlně si lehněte a přestaňte se hýbat.

Když se vynoří nějaká myšlenka, uvědomte si ji a pak ji zase pěkně odsuňte pryč. Stále ovšem pozorujte, co se bude dít.

Dívejte se do tmy a vnímejte svůj dech. Nic dalšího! Snažte se soustředit pouze na jednu věc, kterou chcete v současném životě vyřešit.

„Je však nutno poznamenat, že rozhodně není dobré meditovat o hmotných věcech nebo zisku. Mělo by jít o čistě duchovní věci,“ varuje Ian Lowely.

Najednou se podle něj stane něco zajímavého: tělo jako by usnulo, ale vy jste si toho vědomi a jen ho pozorujete.

Jste už totiž v jiném světě, v němž se samy vynořují odpovědi na vaše dotazy nebo třeba i řešení vašich úzkosti.

Kdo se trápí, lépe medituje

Pokud máte nějaké problémy, bude pro vás paradoxně zvládnutí této metody mnohem jednodušší.

„Nedokážeme říct, proč tomu tak je, ale je to pravda. Jakmile se vaše trápení zmenšuje, přinutit se zklidňovat svou mysl je stále obtížnější.

Když to však překonáte, špatné stavy zmizejí úplně a už se nevrátí,“ dodává Ian Lowely s tím, že Meditaci 2012 doporučuje i skvěle se cítícím jedincům. Nikdy totiž není tak dobře, aby nemohlo být ještě líp.

Čtěte také: