Foto: ISIFA

Annie Wallová (27) z Londýna se večer zahleděla přes zavřené okno nahoru na oblohu. Najednou se před jejíma očima na skleněné tabulce zjevil obraz.

„Připadalo mi, že se dívám na televizi. Viděla jsem své zaparkované auto, na které se řítí nějaký vůz: za volantem byl evidentně opilec. Po obrovském nárazu se z vraku dostal a snažil se utéct, ale policie ho dostihla,“ vyprávěla Annie ještě týž den do telefonu své kamarádce, co spatřila.

Druhý den spolu jely na výlet. Auto nechaly zaparkované na okraji malého městečka, vyrazily na túru, a když se vrátily… Do jejich automobilu byl zaklíněn jiný, který do něj naboural, a po řidiči ani stopa. A stejně jako v příběhu na okenní tabulce ho muži zákona dopadli.

Realita zpožděná o hodinu

Tento případ je možná banální, ale existuje spousta dalších, při kterých běhá mráz po zádech.

Co třeba tento: píše se 7. prosinec roku 1941. Manželé Hardyovi z Alabama City v USA jsou po obědě, žena myje nádobí, muž podřimuje u rádia. Náhle vyděšeně vyskočí: „Slyšela jsi to? Prezident právě prohlásil, že Japonci bombardují Pearl Harbor!“

Manželka jen kroutí hlavou, protože až do kuchyně slyší, že z přijímače vychází pouze hudba a žádné mluvené slovo. Po hodinové hádce se z něj však ozývá pohnutý hlas amerického prezidenta oznamující, že před několika minutami napadla zemi japonská letadla…

Varování před katastrofou

Nebo další příběh: je ráno 1. června roku 1974. Lesley Castetonová z Londýna se dívá na televizi. Vtom reportér oznamuje, že ve Flixborough právě explodovala chemická továrna a zahynulo 29 lidí!

Lesley zpráva zasáhla, celý den na ni myslela a vyprávěla ji všem známým. Ti, kteří zprávy rovněž sledovali, se na ni dívali jako na blázna. Ale už večer jim údivem spadla čelist a u Lesley začaly drnčet telefony: k výbuchu došlo odpoledne a informovalo o něm poprvé až večerní zpravodajství!

Vědci tzv. zprávám z budoucnosti nevěří, přesto existuje dost svědků, kteří potvrzují, že daná osoba věděla přesně, co se stane. Jak je to možné, však nikdo netuší. Až to pochopíme, snad dokážeme zvrátit i své osudy.