Orgonity (někteří lidé jim říkají záhadné kamínky) získaly své pojmenování od slova orgon, jež označuje všudypřítomnou životní energii.

Jeho ekvivalenty lze nalézt ve starověké čínské medicíně - bioenergie, čchi, prána aj. Objev orgonové energie je dílo psychoanalytika Wilhelma Reicha, jenž hledal způsob jak pomoci nemocným lidem, kteří strádají nedostatkem životního elánu.

Sestrojil orgonový akumulátor o velikosti skříně z různých vrstev organického a anorganického materiálu tak, aby do něj přirozeně vstupovala energie a kumulovala se uvnitř.

Organický materiál energii přitahuje a anorganický odpuzuje, akumulátor proto sestával z několika vrstev včetně kovu. Do této „skříně“ si pacienti Wilhelma Reicha sedali, aby v ní čerpali sílu potřebnou k uzdravení.

Vynález se objevil ve 30. letech minulého století a o 60 let později byl přepracován do podoby dnešních orgonitů – odlitků organické pryskyřice se zapuštěnými kovovými třískami. Jejich funkce však zůstává stejná: působí jako silné transformátory energie z okolí.

Výrobě orgonitů se věnuje například Veronika Šolcová z Pičína u Příbrami. „Začala jsem s tím loni na podzim, kdy se mi do rukou dostal článek, který popisoval zhoubné účinky záření mobilních telefonů. Protože se pomalu blížily Vánoce a s nimi i školní jarmarky mých dětí, rozhodla jsem vyrobit pár orgonitů právě pro tento účel, aby se jejich účinek začal šířit mezi lidmi.“

Od té doby kamínky prošly výraznou proměnou. Veronika Šolcová má vrozený smysl pro krásu a její výrobky zároveň slouží jako nádherná osobitá dekorace.

Zájemci si můžou vybrat orgonit téměř jakékoli barvy a tvaru. Autorka do nich navíc vkládá různé polodrahokamy, které ještě umocňují jejich očistný účinek. V každém bez výjimky jsou pak zalité křišťálové hranoly.

Milují vše živé

„Využití orgonitů je téměř univerzální. Lze je umístit prakticky kamkoli. Výborně se hodí do místností, zejména ložnic, pracoven a dětských pokojů, na zahradu nebo třeba do pelíšků našich domácích mazlíčků,“ říká.

„Orgonity mají rády vodu v jezerech a řekách, ale také tu protékající potrubím, jejíž kvalita se po přiložení kamínků výrazně zlepší. Totéž platí o rostlinách. Umístíme-li orgonit do květináče, květiny nádherně porostou a stromy, pod které ho vložíme, můžou lépe čistit vzduch.“

Orgonity rovněž neutralizují negativní energii vycházející z geopatogenních zón, harmonizují místa, jež nesou dávné stopy trýznivých emocí (hřbitovy, bojiště, popraviště…).

„Všechny mé orgonity byly vyrobeny s láskou a pod vedením andělů. Právě ona láskyplná andělská energie umocňuje jejich přirozené schopnosti,“ dodává Veronika Šolcová.

„Věřím, že lidem pomůžou zbavit se strachu, vyčistit mysl od povrchních věcí, otevřít srdce a uslyšet svůj vnitřní hlas, neboť právě odsud vychází láska a víra v pravé vnímání naší podstaty a pravdy na tomto světě.“