PONDĚLÍ 16. 5. 2011

The Daisy Chain

Chcete se hned v pondělí trochu bát nebo už máte dost všech těch romantických komedií? Pak se podívejte na snímek irské režisérky, který se žánrově pohybuje mezi psychologickým thrillerem a hororem. Čekat můžete ponurou, uhrančivou a temnou atmosféru domu na útesu, kde manželé zapomínají na smrt dcery, řetězec nevysvětlitelných událostí, zvláštní zanedbanou holčičku Daisy a působivé záběry divokého mořského pobřeží.

  • To všechno ve filmu The Daisy Chain ve 22:45 na ČT 2.

ÚTERÝ 17. 5. 2011

3 sezóny v pekle

Milujete kulturu a vnímáte její vývoj napříč časem. Pak se v úterý můžete na chvíli vrátit do neblahých časů připravovaného komunistického převratu a prvního politického procesu totalitního režimu, k otázkám vztahu umělce a společnosti i ke zločinům, které komunismus vědomě na české kultuře páchal. Hlavní osou filmu je milostný vztah dvou silných individualit – rebela a básníka Ivana s o několik let starší životem protřelou Janou v podání Kryštofa Hádka a polské herečky Karoliny Gruszke.

  • Film 3 sezóny v pekle sledujte na ČT 1 ve 21:00.

Kafe.cz zjistilo:

  • Režisér Tomáš Mašín se inspiroval životními osudy básníka Egona Bondyho. Nevypravuje životopisný film, ale vytváří vlastní postavu tvůrce, jehož ústředním tématem je provokace a vzpoura i odpor ke všem ideologiím a ustáleným konvencím. Pozoruhodně vykresluje autetický obraz let 1947 – 1949.

STŘEDA 18. 5. 2011

Neslušný návrh

Zdá se vám, že váš vztah nedokáže nic rozdělit? Milujete se, jste přáteli, ale občas se přeci jen vloudí myšlenka, že by to chtělo nějaké malé vzrušení. Stejně tak podlehnou vzrušení manželé Murphyovi ve filmu Neslušný návrh, kde jim bohatý milionář nabídne něco ze svého bohatství za jednu jedinou noc s Dianou. Jak to s nimi nakonec dopadne? Posílí síla pokušení jejich vztah, nebo ho hořká pravda nakonec úplně zničí?

  • To sledujte na TV Nova ve 23:05.

ČTVRTEK 19. 5. 2011

Obscenita – Příběh Mary Whitehouseové

Swingující šedesátá léta, éra převratných společenských a kulturních změn, svoboda projevu, uvolňování morálky – to všechno znamenalo pro Velkou Británii nadšení a vlnu uznání. Ne tak pro jednu ženu, učitelku Mary Whitehouseovou. Rázná paní se rozhodne jednat a zakládá petiční hnutí Kampaň za očistu TV, jejímž terčem se stává televize BBC.

  • Filmový portrét proslulé bojovnice proti obscenitě, který je svěží podívanou, sledujte na ČT 2 v 00:15.

PÁTEK 20. 5. 2011

Šest dní, sedm nocí

Někdy si přejeme ztroskotat na opuštěném ostrově a zapomenout na všechno. A ještě k tomu přibalit krásného chlapa, se kterým bychom si užily nádherných pár dní. Krásná představa. Jenže, co když toho chlapa ze srdce nenávidíme a představa života bez spojení se světem nás ještě více děsí. Jenže znáte to: Co se škádlivá, to se rádo mívá. A nebezpečí lidi spojuje.

  • Dobrodružnou romantickou komedii Šest dní, sedm nocí o trosečnících, pirátech a nečekané lásce sledujte ve 20:00 na TV Nova. V hlavních rolích uvidíte Harrisona Forda a Anne Heche.

SOBOTA 21. 5. 2011

Báječná chvíle

Láska a krása dokáží každému zamotat hlavu a když je vám třeba sedmnáct, platí to dvojnásobně. Keith Nelson úspěšně studuje, projevuje malířské nadání, ale přesto není zcela šťastný a navíc se právě zamiloval do přitažlivé Amandy, kterou všichni obletují. S řešením problémů pomáhá Keithovi jeho spolužačka ze školy, vášnivá amatérská bubenice Watts, jež za chlapeckým vystupování skrývá vlastní cit.

  • Vraťte se do školních let a zavzpomínejte na první lásku. A nebo zjistěte, co možná trápí i vaše děti. Sledujte v 10:25 na ČT 1.

Ďábel nosí Pradu

Sobotní večer věnujte jen sobě a svým kamarádkám. Nenechte se manželem vyhnat od televize, připravte si občerstvení, pití a užívejte si herecký koncert skvělé Meryl Streep a Anne Hathaway ve filmu Ďábel nosí Pradu. Jak moc dokáže jedna workoholická šéfová luxusního módního časopisu Runway otrávit život mladé absolventce a kolik jí toho na druhou stranu dokáže naučit o životě, o práci, o lásce a o vlastních snech, sledujte na TV Prima ve 20:00.

NEDĚLE 22. 5. 2011

3 plus 1 s Miroslavem Donutilem

Jaaaj, tu mě bolí, to mě tlačí a tuhle nemoc asi mám. Zdá se vám někdy, že se moc pozorujete a stává se z vás na chvíli hypochondr. Pak nezbývá nic jiného, než se sama sobě zasmát. A k tomu vám může pomoci série tří povídek Miroslava Donutila na téma Hypochondrie. V první povídce hraje M. Donutil lékaře, který tak trochu trpí hypochondrií. Navíc je záletník a jednou z jeho přítelkyň je pacientka, která má žárlivého manžela. Ale i sestřička si doktora hlídá a jeho hrátky s pacientkou se jí vůbec nelíbí. Anonymně telefonuje jejímu manželovi. A tak se jednou sejdou na chatě pana doktora všichni čtyři. Vypadá to, že lékař dostal infarkt...

  • Sledujte na ČT 1 ve 20:00