Staří Germáni nazývali měsíc Mano, poutník na nebi. Řecká bohyně měsíce Selena byla ochránkyně kouzelníků a u novozélandských Maorů s ním byly ženy rituálně oddávány, aby si zajistily oplodnění.

Příliv a odliv, ženský cyklus nebo růst rostlin jsou i dnes jasné signály jeho všudypřítomné síly. Je prokázáno, že Měsíc stabilizuje rotaci Země a že by bez něj tedy nebyl možný vznik života na naší planetě.

Aby se daly rozsáhlé znalosti našich předků o moci Měsíce využít také pro oblast wellness, byl vytvořen jedinečný program La Lunara, s nímž byli nedávno seznámeni účastníci Wellness akademie uspořádané sdružením Best Wellness Hotels Austria v tyrolském hotelu Central v Söldenu.

Nejsilnější je úplněk

Jednotlivé fáze měsíčního cyklu - novoluní, přibývající Měsíc, úplněk a Měsíc ubývající - mají význam i pro lidskou aktivitu.

Krása ve fázích

Proč pleť některé dny reaguje nesnášenlivě na ten nejdražší krém a jindy stejný přípravek vášnivě nasává? Vše souvisí s postavením Měsíce. Ten kromě jiného výrazně ovlivňuje i to, jak vypadáme a jak reagujeme na zkrášlovací proceduru. Například peeling je ideální při novoluní stejně jako permanentní make-up - bolesti a otoky jsou daleko menší. Nejlepší stav pro kosmetická ošetření nastává při úplňku, tehdy při čištění nedochází k zánětům. Vlasy rostou rychleji, když se stříhají při přibývajícím Měsíci. Rovněž se v této lunární fázi doporučují koupele s aromatickými oleji a syrovátkou. Mají relaxační účinek a navíc důkladně pročistí. Před úplňkem tělo dobře zpracuje vše, co se mu dodá, a proto je důležité používat kvalitní produkty.