Potěšíte tím nejen své protějšky, ale také uděláte něco pro své tělo, protože v zimě nemusíte jen nabírat podkožní tuk. Nechte se inspirovat a naplánujte svým blízkým opravdu zábavné zimní odpoledne. Uvidíte, že si zimu zamilujete.

Bruslením k lásce

Snad v každé zimní romantické komedii si zamilovaný pár vyrazí na brusle. Jeden to umí víc, druhý skoro vůbec. Při bruslení (a hlavně když vám to moc nejde) máte skvělou zástěrku, proč se toho druhého neustále dotýkat, přidržovat a být v jeho těsné blízkosti. Ale také je to zábava, při které se upřímně zasmějete. Proto doporučujeme, až budete plánovat další rande, navrhněte brusle. Ledovou plochu dnes najdete v každém větším městě (bruslení na rybníku doporučujeme jen při opravdových mrazech) a vaše kreativita bude jistě oceněna. Nejen, že se skvěle pobavíte, ale také si parádně protáhnete kosti. Brusle jsou jednoduše skvělá zástěrka k romantickému sblížení s vaší láskou.

Snowboarding je pro všechny

Na lyžích jezdíte už od středoškolského lyžařského výcviku a máte ta prkýnka celkem ráda? To je prima, ale co takhle trochu adrenalinu a jednou si dvě prkýnka vyměnit za jedno? Vyzkoušejte jízdu na snowboardu. Pokud lyžujete, nebude to pro vás zase tak těžké. Naučíte se něco nového a užijete si opravdu zajímavé odpoledne. Ve všech větších lyžařských centrech máte možnost si snowboard vypůjčit v půjčovně a pokud budete chtít, máte možnost využít i služeb instruktora snowboardingu, který vám vysvětlí základy, a hlavně budete jezdit pod dozorem zkušeného lektora. Třeba se vám to natolik zalíbí, že si příští zimu pořídíte vlastní snowboard.

S drakem na prkně

Na podzim pouštíme s dětmi draka a v zimě jezdíme na snowboardu. Když tyhle dvě aktivity spojíte dohromady, budete snowkitovat. Snowkiting je nový zimní sport, ke kterému si nachází zalíbení stále více lidí. Zejména je to pořádná dávka adrenalinu, kdy vás drak díky větru táhne na snowboardu zasněženým polem nebo jinou přehlednou krajinou. A pak záleží jen na vás, co budete při snowkitové jízdě dělat. Skákat, kličkovat, otáčet se ve vzduchu. Ale pro začátek doporučujeme si dát za cíl rozjet se, jet a nespadnout.. :) Snowkiting si můžete zkusit opět za dohledu zkušených instruktorů, kteří vám půjčí veškeré vybavení a budou dohlížet na vaši bezpečnou jízdu. Kde všude si můžete snowkiting vyzkoušet, najdete na stránkách http://www.snowkiting.cz/.

Zimní turistika

Rádi chodíte, ale v zimě je to kvůli sněhu mnohem obtížnější? Když si pořídíte sněžnice, v zimních turistických radovánkách vás již nebude nic brzdit. Každý výstup pro vás tak bude mnohem jednodušší a hluboký sníh již nebude překážkou. Pokud do sněžnic nechcete investovat, můžete si je půjčit v různých outdoorových, lyžařských nebo jiných sportovních půjčovnách. Jen pozor na lavinové svahy! Rozhodně byste se neměli zdržovat mimo vyznačené trasy. A to platí v jakémkoliv ročním období.

Tip KAFE.cz

Pro náročné a také již trochu zběhlé zimní turisty doporučujeme vyzkoušet skialpy. Díky tomuto zařízení se budete moci pohybovat v horách na lyžích se speciálním vázáním, které vám umožní přepínání z chůze na sjezd. Značně tedy usnadní chůzi do kopce, jelikož na lyžích jsou stoupací pásy. Naopak z kopce se můžete svézt jako na klasických lyžích. Jednoduše řečeno, jsou to takové běžky, sjezdovky a sněžnice v jednom.

A co se dá v zimě ještě dělat? Koulovat, sáňkovat, stavět sněhuláka nebo iglú, vyrazit na běžky, dělat ve sněhu andělíčky, prostě cokoli, co vás bude bavit a budete u toho společně s rodinou, přáteli nebo svojí láskou.