KOMEDIE

Co se doma usmaží, TV Nova, 2. 3. 2012, 09:55

Jestliže milujete drsný černý humor, pak je pro vás tahle „černá“ komedie o tom, že svatba je někdy nejlepší způsob, jak odstranit nepohodlného svědka, tím nejlepším, co můžete dopoledne v českých televizích vidět. Dobrým tahákem je krasavec Luke Wilson a skvělá Drew Barrymore, která má komediální talent, a ačkoli je komedie předvídatelná, určitě se u ní skvěle pobavíte. A to hlavně tehdy, máte-li konečně klid, když starší děti odejdou do školy, mladší s plnými bříšky spinkají v postýlce a manžel už hodinku sedí v práci.

DETEKTIVKA

Julie Lescautová, Prima family, 2. 3. 2012, 20:00

Slavná francouzská policistka je zpět, a to v osmé řadě velmi oblíbeného detektivního seriálu. Na televizních obrazovkách se sympatická rusovlasá komisařka objevuje už od roku 1992. Od začátku natáčení uběhlo již 11 let a kriminální seriál ve svém počátku naprosto porušil pravidla kriminalistických seriálů natočených do té doby – ústřední postavou byla žena, která měla za podřízené několik chlapů.

DOBRODRUŽNÉ HISTORICKÉ DRAMA

Sedm let v Tibetu, TV Nova, 4. 3. 2012, 14:15

Film založený na skutečných událostech, samozřejmě filmově upravený s drobnými nesrovnalostmi, popisuje příběh dobrodružné cesty rakouského horolezce Heinricha Harrera a jeho přítele Petera Aufschneitera, kteří chtějí dobýt vrchol Himalájí, kdy po útěku ze zajateckého tábora Heinrich dojde až do tajemného světa Tibetu, kde se stane učitelem a přítelem mladého Dalajlámy. V hlavních rolích se objeví Brad Pitt a David Thewlis, oba herci mají doživotní zákaz vstupu do Číny. Ve filmu totiž představují hrdiny, kteří zůstanou po boku Dalajlámy i ve chvíli, kdy se v Číně dostanou k moci komunisté a netají se záměry připojit ke své zemi Tibet. Heinrich se poté pokusí zorganizovat útěk Dalajlámy.

AKČNÍ

Dokonalý svět, TV Nova, 4. 3. 2012, 22:40

Kevin Costner a Clint Eastwood – skoro určitě hrdinové vašich mužských protějšků. A ještě víc se jim zalíbí tohle spojení v tomto akčním dramatu, které je oceňováno jak divácky, tak i odbornou kritikou. Navíc se Eastwood nepředvedl jako herec, ale také jako skvělý režisér, který má na „výrobu“ filmů opravdový talent. Doslova vaše partnery udrží v křesle po celou dobu, a to i přesto, že je film dlouhý 138 minut. A vy, dáme, máte dvě možnosti, uděláte si večer podle svého, zkusíte nějaký ten relax a ještě vyrazíte na dámskou jízdu, nebo se budete dívat s partnerem. Film je totiž nakažlivý…ale nebojte, nejde o klasický akčňák, nechybí v něm totiž poselství a síla.

FANTASY ROMANTIKA

Jestřábí žena, Prima family, 4. 3. 2012, 13:40

Jedná se o velmi příjemnou pohádku pro dospělé plnou výrazných barevných obrazů a rozhodně nechybí láska. V hlavních rolích se představí okouzlující Michelle Pfeiffer, v té době již zkušený herec Rutger Hauer a mladičký Matthew Broderick. Chcete-li se zasnít, pak sledujte příběh lásky, kdy se v noci hrdina Navarre mění ve vlka, zatímco jeho láska Isabeau na sebe přes den bere podobu jestřába. Pouze jeden starý mnich může tyto dva vykoupit. Ten však již Navarra jednou zradil...