ČESKÝ AKČNÍ

Na vlastní nebezpečí, TV Nova, 10. 8. 2012, 20:20

O tvůrcích českého filmu je známo, že skvěle točí komedie a filmy z dob od 68. roku. Jak je to ale s akčními thrillery? No nijak slavně. Jeden vám ale přesto představíme a jeho shlédnutí stojí za to už hlavně kvůli hlavnímu hrdinovi v podání Jiřího Langmajera. A to už je pokoukáníčko, že? A o čem to je? O tajemství minulosti a vodácké výpravě, plná nečekaných zvratů, stejně divokých jako peřeje nezmapované řeky.

RODINNÝ ČESKÝ

Třetí táta, ČT 1, 11. 8. 2012, 14:05

Prázdninový příběh o tom, jak malý Jakub našel své mamince toho pravého muže. Inzerát, v němž pan Vlk nabízí za prázdninové vedení domácnosti zdarma pobyt na své venkovské chalupě, svede dohromady tři lidi, svým způsobem nešťastné: Vlka, "skoro starého mládence", jemuž neklape známost s mladou dívkou, paní Jelínkovou, která po smrti manžela marně hledá pevnější citový vztah, a malého Jakuba, jemuž žádný z matčiných nápadníků zatím nedokázal nahradit otce. Situace se zkomplikuje ve chvíli, kdy maminka onemocní a Vlk se musí o kluka postarat sám. Jakub si nového tátu vybojuje, jeho zásluhou se oba dospělí sblíží a on má konečně tátu, kterého si vybral a zasloužil.

ROMANTICKÁ KOMEDIE

Láska na hlídání, TV Nova, 11. 8. 2012, 17:25

Romantiky není nikdy dost a v sobotu obzvlášť. Takže se pohodlně usaďte a podívejte se na krásnou Katie Holmes, jak si plní svůj sen. Před dávnými časy chodila po světě dívka jménem Samantha. Měla všechno, co si jen mohla přát a bydlela ve velkém bílém domě. V Bílém domě. Katie Holmesová v roli Samanthy představuje mladou dívku, jejímž jediným snem je chodit do normální školy a vyhnout se vlivu svých rodičů. V cestě stojí jediná překážka. Její otec je prezidentem Spojených států amerických!

KOMEDIE

Rozvod po francouzsku, Prima Family, 11. 8. 2012, 13:35

Sestry Walkerovy: Isabel a Roxeanne. Jedna žije v Kalifornii, druhá v Paříži. Isabel přijíždí za Roxy do Paříže, aby jí byla oporou v posledních týdnech před porodem. Romantické dobračce Roxy však právě v této nejnemožnější době dává manžel-ničema Charles-Henri de Persand kopačky. Rozvod visí ve vzduchu. Mezitím se Isabel zamiluje do Charlesova strýce…Rodinný skandál pokračuje a americký idealismus sester Walkerových se snoubí s francouzskou rafinovaností, intrikami a neústupným racionalismem rodiny Persandových, která zplodila darebáka Charles-Henriho. Předmětem sporu je také obraz v hodnotě kolem milionu dolarů, který vlastní Roxy. Náhle však zločin z vášně přeruší veškeré kulturní střety a otevírá nové možnosti pro vzájemné porozumění.

ŽIVOTOPISNÉ DRAMA

Gorily v mlze – Příběh Dian Fosseyové, Prima Family, 12. 8. 2012, 13:20

V roce 1966 se Dian Fosseyová přihlásí jako dobrovolník pro sčítání horských goril, jejichž počet klesl na kritickou hranici asi pěti set kusů, ve střední Africe. Okamžitě po příjezdu do Afriky jen s několika nosiči a stopařem Sembagarem, kterého si vybrala jako předáka, podstupuje namáhavou cestu do hor. Oba pak denně vyrážejí do míst, kde by se gorily měly vyskytovat, s žádnými se ale nesetkávají. Pak se gorily konečně objeví. Dian mezi ně začne denně chodit a pozorovat zblízka jejich život a zvyky. K všeobecnému údivu ji po nějaké době gorily začnou pouštět do své bezprostřední blízkosti a dokonce i vůdčí samec, kterému dá Dian jméno Digit, si na ni pomalu zvyká. Dian se pokouší také bojovat s pytláky, kteří tato vzácná zvířata loví buď pro různé zoologické zahrady, nebo kvůli suvenýrům…Film byl natočen podle skutečného příběhu.