Potřebujete oddech od pracovního stresu, křiku dětí a chcete se pobavit v sychravých dnech jen s kamarádkami? Pak si určitě o prodlouženém víkendu vyrazte na nějaký z našich zámků, kde nabízejí relaxaci pro všechny, kteří to potřebují. Navrátíte si tak ztracenou energii, poznáte nové památky a když počasí bude ještě přát, můžete se projít i zámeckými parky.

Wellness pro zdraví

Aby tělo mohlo aktivně bojovat v podzimních dnech s onemocněním, potřebujete pořádnou vzpruhu. Tu vám mohou dodat lázně nebo také wellness. Pozitivním přínosem je upevnění zdraví, kosmetická péče, která dokáže každou ženu omladit o několik let, a dokonalý odpočinek, na nějž budete vzpomínat dlouhou dobu. Navíc si užijete luxusu a ochutnáte skvělé jídlo.

Tradiční masáže

Mezi ženami nyní frčí prodloužené wellness víkendy, kam vyrážejí hlavně za relaxem a nevšedními zážitky. Mezi ty tradiční patří masáže či návštěva sauny nebo vířivky. Existuje hned několik druhů velmi oblíbených masáží, mezi ty nejznámější patří masáž horkými lávovými kameny, lymfatická masáž, aromaterapie a mnoho dalších.

KAFE.cz zjistilo:

Masáže mají velmi pozitvní vliv na lidské tělo. Ve spojení se zábaly se také můžete zbavit některých nedostatků jako třeba celulitidy. Navíc si v některých salónech můžete dopřát i indickou antistresovou masáž hlavy.

Masáž totiž:

  • Hluboce relaxuje a uvolňuje organismus
  • Stimuluje krevní oběh a lymfatický systém
  • Detoxikuje organismus
  • Pomáhá při bolestech zad, šíje a kloubů

Nevšední zážitek

Na netradičních místech se očekávají netradiční zážitky. Pokud si na dovolenou vyberete zámecké spa, máte napůl vyhráno. V takových prostorech se totiž nabízejí ty nejexotičtější procedury. Například Body wrapping, tedy anticelulitidní zábal s použitím skořice, nebo Krio plast aneb procedura, která vám pomůže zpevnit bříško. Když zapátráte, můžete si také užít hloubkovou čisticí masáž. Ta vás zbaví nejen stresu a pokožku nečistot, ale také může ulevit od fyzické bolesti.

Proč do lázní?

V lázních totiž navíc, kromě péče pedikérek, manikérek a wellness procedur, můžete konzultovat i své zdravotní potíže s odborníky. Je vám totiž nabízena léčba…například bolestí pohybového aparátu nebo alergie. Asi nejobvyklejší léčbou je léčba termální minerální vodou, a to nejen v podobě koupelí. Také její pití může posílit imunitní systém a zlepšit pleť.

Zámek Liblice

Pravý odpočinek pro tělo a relax mysli si můžete užít právě zde. Na zámku najdete vířivky, saunu, nové solárium, pod jehož „sluníčkem“ se můžete bezpečně opalovat, a dokonce i různé druhy masáží. Potřebujete se zaměřit na obličej a dekolt nebo namasírovat záda, pak si můžete vybrat z masáží, které jsou zaměřené přímo na tyto partie. Nechybí ani masáže celého těla a bylinné zábaly. I taková péče vám totiž může posilnit imunitu.

Chateau Mcely

Odpočívat můžete na zámku přímo uprostřed magického lesa, který vybízí ke klidu a nabírání energie. Dostane se vám maximálního pohodlí. Vybírat můžete nejen z široké nabídky masáží, saun a parních kabinek, ale v příjemném počasí si zahrajete i hry, jako je kroket, petanque nebo badminton. Pokud by se vám stalo, že s sebou musíte vzít děti, nezoufejte…profesionální chůvy se vám o zlatíčka postarají a vy můžete bezstarostně podlehnout péči specialistů.

Zámecké lázně Karlovy Vary

Nejen wellness, ale také lázně mohou zregenerovat vaše tělo i mysl. A přitom nemusíte hledět na věk, protože se zabaví úplně všichni. V lázních je pro vás připraveno mnoho míst stavěných přímo k relaxaci a také programů, které zlepšují zdraví. V těchto lázních mají s termominerální vodou dokonce celý bazén. Kromě léčby máte také na výběr z mnoha druhů masáží a zábalů.