MC: Proč vlastně došlo k tak výrazné proměně webu MC?
MM: Je to přirozený vývoj. Všude ve světě tištěné tituly násobí svou sílu prostřednictvím online aktivit. Natáčejí
se videa, aktuálně se reaguje na novinky. Stará podoba marieclaire.cz už nesplňovala nároky online obsahu,
který se denně aktualizuje.

MC: Co vnímáte jako největší změnu?
MM: Určitě design, který je jednoduchý a přehledný. Potom nové funkce redakčního systému a samozřejmě i obsahové inovace.

MC: Čemu byste se chtěla zásadně vyhnout?
MM: Srovnávání s čímkoliv. S nikým nesoutěžíme, chceme jít vlastní cestou. Při vymýšlení webu mi nešlo jen o design, ale především o jeho funkčnost. Chtěla jsem, aby se krása a styl snoubily s uživatelskou pohodlností. A to se povedlo.

MC: Objeví se nějaké úplně nové rubriky?
MM: Přibude dekor, jídlo, street style i obsah typický pro značku Marie Claire, který sdílejí světové edice. Mě baví možnost vyložit si tarotové karty, jejichž podobu vytvořila pro marieclaire.cz studentka výtvarné školy. Připravujeme sekci wallpapery, z níž si budete moci stáhnout do svých laptopů, smartphonů nebo tabletů zajímavé tapety z módního prostředí.

MC: Co fotogalerie?
MM: Tento typ webu staví na krásných fotkách, fotogalerie jsou tedy samozřejmostí, a to nejen jako součást článku. Můžete do nich vstoupit přímo a jen prohlížet, prohlížet a prohlížet.

MC: Jak bude na nových stránkách fungovat propojení s Twitterem a Facebookem?
MM: Většina upoutávek na obsah jde z webu na Facebook i Twitter. Už jste jejich fanouškem?

MC: Prozradíte, jak jste vymýšlela vizuální stránku?
MM: Chtěla jsem něco čistého, s masivním logem, které na této značce miluju. Pokud však pracujete ve velkém vydavatelství, výsledek je vždy tak trochu kompromisem. Vývojový proces také trvá o něco déle, než když pracujete v malé fi rmě o deseti lidech. Vše se musí prodiskutovat, odsouhlasit, znovu prodiskutovat... Domnívala jsem se, že to půjde o něco rychleji. Na druhou stranu práce ve větším týmu odborníků vede k uspokojivějšímu výsledku pro čtenáře a uživatele.

MC: Hodně štěstí a děkujeme za rozhovor.

Navštivte nový web www.marieclaire.cz