ČTVRTEK 29. 12. 2011

Mezi námi děvčaty, TV Nova, 20:00

Máte doma puberťačku? Pak víte, jako matka, jak těžké je s dcerou v jalovém věku vyjít. Chcete být kamarádka, ale pořád navíc potřebujete určovat hranice a držet pevnou ruku a vychovávat. Ještě horší to je, když jste na děti sama. Zdá se, že vám brzy všechno spadne na hlavu. Ale tak hrozné to jistě něbude. Jestli tuhle „tragédii“ chcete vidět trochu z jiného, vtipnějšího pohledu, pak se podívejte na komedii, ve které matka s dcerou okusí, jaké to je být v kůži té druhé.

PÁTEK 30. 12. 2011

Po čem ženy touží, ČT 1, 20:00

Snad každý muž na této planetě by si přál, aby alespoň na chvíli slyšel, co si ženy myslí a po čem touží. Ve skutečnosti se nám to asi nikdy nepoštěstí, ale jak by to mohlo vypadat a zda by to bylo tak ideální, můžete zjistit už tento pátek. Americká komedie scenáristky a režisérky Nancy Meyersové vychází z oblíbeného tématu střetu mužského a ženského pohledu na svět a s jistou nadsázkou řeší, zda jsou vůbec muži schopni proniknout do ženské mysli. Hlavní role ztvárnili Mel Gibson a Helen Hunt.

SILVESTR – SOBOTA 31. 12. 2011

S tebou mě baví svět, TV Nova, 19:00

Jsou komedie, které nestárnou, neokoukají se a potěší pokaždé, když se objeví na obrazovce. To by ani nebyly pořádné svátky, kdyby se na našich obrazovkách neobjevila rodinná komedie, ve které tři muži a šest dětí vyrazí na neobvyklou prázdninovou cestu, kvůli vzpouře tří unavených manželek. Komedie Marie Poledňákové byla vyhlášena komedií století a od roku 1983 neztratila nic ze svého kouzla.

Kafe.cz zjistilo:

  • Dále se můžete těšit třeba na filmy Ženy v pokušení, Bota jménem Melichar nebo Honey. K tomu mnoho dalších zábavných pořadů a speciálních sestřihů.

Co nesmí na Silvestra v TV chybět:

  • Silvestr 2011 startuje! – na ČT 1 již ve 20:00 startuje hlavní silvestrovský program, kterým bude provázet Tereza Kostková. Tradičně uvidíte přední osobnosti české i slovenské hudební scény i mistry mluveného slova. Navíc poté můžete sledovat speciální vydání zábavných pořadů. Třeba Zázraky přírody nebo Všechnopárty.
  • Silvestr na pláži – TV Prima se rozhodla již v 19:00 slavit Silvestra přímo na pláži v aquaparku u Prahy - v Čestlicích. V průběhu večera se kromě živých vstupů z tropického aquaparku můžete těšit na pěvecké hvězdy i hvězdy talentových soutěží.

NOVÝ ROK – NEDĚLE 1. 1. 2012

Kuky se vrací, ČT 1, 20:00

Nejoblíbenější hračkou šestiletého Ondry je plyšový Kuky. A právě toho mu maminka vyhodí do popelnice. Večer před spaním si Ondra představuje, jak se Kuky chce vrátit domů a co všechno pro to musí podniknout. Autorem námětu, scénáře a režisérem filmu je Jan Svěrák, jeden z nejvýraznějších českých režisérů porevolučního období. Výtvarníkem filmu je Jakub Dvorský. Film Kuky se vrací, na jehož vzniku se koprodukčně podílela i Česká televize, získal řadu ocenění, např. tři České lvy – za nejlepší zvuk, střih a hudbu, dále Zvláštní cenu poroty na 45. Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech a další.