Milé dámy, jistě to všechny dobře znáte, blíží-li se náš svátek či narozeniny, takticky vodíme partnery a manžely po nákupním centru a s úžasem vzdycháme před rozzářenou výlohou s lesknoucími se šperky v naději, že muž zachytí náš signál a využije jej jako inspiraci na nákup toho pravého dárku pro nás. Jenže právě v tomto okamžiku je náš partner, ač vedl doposud plynule konverzaci, myšlenkami někde úplně jinde a náš plán je zmařen.

  • A proto, milé ženy, seberte odvahu a vybídněte svého partnera, aby si pozorně přečetl tento článek, ve kterém nabízíme pár rad a typů na nákup šperku s diamanty.

Jak zpívala Marilyn Monroe v báječném filmu Někdo to rád horké, diamanty jsou nejlepším přítelem žen, jednoduše proto, že jsou výjimečně krásné a stálé. Přiznejme si, že neexistuje žena, která by nezatoužila ve svém životě po diamantovém šperku. Dobrá hospodyňka pro pírko i přes plot skočí, jak praví staré přísloví, ale i její srdce zaplesá při pohledu na zářivý lesk briliantů.

A proč je diamant ten nejlepší dárek pro ženu?

Jednoduše proto, že každý diamant je jedinečný a krásný tak, jako každá žena je krásná a jedinečná. Pořídit tedy diamantový šperk jako dárek pro ženu je, lidově řečeno, trefa do černého pro každého muže. Nebojte se diamantů, i luxus může být dostupný, víte-li přesně, co chcete.

Jaký vybrat a mít jistotu, že nenaletíte?

Velkou roli při samotné koupi hraje důvěra. Hodnota a tedy i cena diamantu je stanovena na základě jeho kvality. Kvalitu diamantů charakterizují tzv. 4 C - z anglických názvů carat, clarity, color, cut. Česky tedy váhou, vnitřní čistotou, barvou a výbrusem.
Parametrů je to poměrně hodně a protože diamanty většina z nás nekupuje každý den, ideální je nákup za asistence zkušeného gemologa. Gemolog je odborník, který má v popisu práce diamanty kontrolovat a na základě zmíněných 4C ohodnotit. Také vám poradí, jaký šperk je pro vaši partnerku z pohledu užití nejvhodnější. Nákupem u odborníka docílíte toho, že přesně budete vědět, co kupujete, nezruinujete rodinný rozpočet a hlavně nenaletíte.

Šperky s kvalitními diamanty se dají pořídit již za několik tisíc korun, a proto je doporučení a konzultace s prodejcem rozhodující. V showroomu společnosti Diamond Club je v nabídce široká kolekce diamantových šperků s přesnou specifikací všech parametrů.
Důležité je připomenout, že kvalita a původ diamantů a drahokamů je garantován certifikátem nezávislé gemologické laboratoře. .

Na velikosti záleží, jak dobře víte, ale kvalita, tedy čistota kamene, je u diamantu klíčový faktor k indikaci ceny. Jeden větší diamant je z dlouhodobého hlediska lepší investicí než tři malé. Přesto i malý diamant může mít vysokou hodnotu, pokud je kvalitní a má výjimečně bílou barvu a excelentní výbrus.

Diamant je vzácný, ale především díky své brilanci nejkrásnější nerost.

Proto se všichni klenotníci zabývají způsobem jejich zasazení. Kvalitní diamanty se vsazují převážně do bílého zlata či platiny, neboť bílý kov neruší čistotu a barvu lesku kamene. Žluté zlato, ač je u nás stále populární, není příliš vhodné pro výrobu diamantových šperků, neboť svým žlutým nádechem zabarvuje lesk diamantů a opticky zhoršuje jejich kvalitu.

Nasnadě je otázka, jak mám vědět, koupit-li prsten či náhrdelník?

Chcete-li, aby se vaše krásnější polovička mohla denně kochat pohledem na ohňostroj lesku, pořiďte jí prsten s diamatem. Diamant miluje světlo a světlo miluje diamant. Dohromady jsou prostě brilantní. Z tohoto důvodu je nejčastější zasazení diamantu do 4 pacek. Zasazení do tzv. do 4krapnového šatonu, jak se mu profesně říká, se může zdát pro denní nošení nepraktické, ale pro zvýraznění krásy kamene je prostě dokonalé. Vzdušnost tohoto šatonu umožňuje vstup světelných paprsků dovnitř diamantu ze všech stran a jejich následné rozložení na barvy spektra, a proto krásné září. Pokud bude diamant utopený ve zlatém kroužku, zářit prostě nemůže.
Tvrdost broušeného diamantu a odolnost zlatého materiálu garantují, že se prsten ani při denním nošení nezničí. Proto velká část všech diamantů a hlavně těch kvalitních bývá zasazena tímto způsobem. Diamant vybroušený do kulatého briliantového brusu má 57 faset, které mají funkci malých zrcadel odrážejících paprsky procházející napříč krystalem a rozehrávají ohnivou plejádu lesků a brilance, ze které se ženám tají dech.

Pokud váháte s výběrem prstenu, protože neznáte správnou velikost, uklidníme vás, protože Diamond Club nabízí dodatečnou úpravu velikosti zcela zdarma a navíc servis v podobě čištění či leštění je samozřejmostí. Je to vlastně pečující servis nejen pro vaše auto, ale i pro váš rodinný šperk.

www.diamantovecentrum.cz

Vyhrajte diamantový šperk v hodnotě 100 000 Kč!

Zapojte se do SMS soutěže s www.story.cz a vyhrajte nádherný diamantový prsten.
Soutěž probíhá od 12. 9. do 31. 10. 2013.

Detaily soutěže najdete zde