Brno láká své návštěvníky do podzemí

Hrady a zámky už moc velkou atrakcí nejsou, zato kostnici a mučírnu chce vidět každý! Od roku 2007 Brno postupně zpřístupňuje části nesmírně rozlehlého podzemního komplexu, který ukrývá třeba i unikátní jezero. To ale z důvodu bezpečnosti není veřejnosti zpřístupněno.

Vinárna i mučírna

Návštěvníkům jsou určeny 3 okruhy, kde je průvodci seznámí s tím, jak vypadal život v Brně, když bylo podzemí ještě využíváno. V Labyrintu pod Zelným trhem si prohlédnete například vinárnu, laboratoř alchymistů či zmiňovanou mučírnu s pravým historickým pranýřem.

Cesta do historie plná zajímavostí

Jak se kdysi razily mince, zjistíte v Mincmistrovském sklepě, což je nejdéle zpřístupněná část podzemí. Naopak teprve od 22. června letošního roku je otevřena Kostnice u sv. Jakuba. Pro velký zájem turistů město doporučuje si vstupenky do Kostnice předem rezervovat.
Po náročném výletě si dejte něco dobrého na zub! S blížícím se koncem letní sezóny začínají obchodníci, restauratéři a hoteliéři nabízet zajímavé slevy, Brno není výjimkou.

Jak se dělají svíčky

Je vám bližší Praha než Brno? I ta má náruč pro rodiče s dětmi otevřenou. Prohlédněte si nabízenéslevy v Praze a vydejte se třeba kousek za hlavní město na prohlídku svíčkárny! Na vlastní oči zde uvidíte, jak se vyrábí hřbitovní, kostelní, ale i čajové a stolní svíčky. A co víc, výrobu si budete moci vy i vaše děti vyzkoušet a domů si odnesete vlastnoručně vyrobený suvenýr.

Minifarma a vynikající občerstvení

V obrovském areálu najdete také minifarmu, kde si mohou děti pohladit poníky, mini kozičky, mini ovečky a další zvířátka. Příjemnou tečkou na závěr je občerstvení – voňavému domácímu štrúdlu a hrnku teplého nápoje jen tak neodoláte.