Největší tropy na světě

Tropické ostrovy – právě tak se jmenuje největší tropický park na světě, který je od nás coby kamenem dohodil, pouhých 270 kilometrů z Prahy, jen o něco málo více než po dálnici D1 do Brna. Jedinečný areál, který se rozprostírá na ploše o velikosti osmi fotbalových hřišť, nabízí zábavu a atrakce pro celou rodinu.

Tip Kafe.cz: Co si vzít s sebou?

  • Určitě nezapomeňte plavky a pantofle, které se hodí k vodě.
  • Zapomenout byste neměli ani na ručník či osušku. Pokud zde chcete strávit celý den, pak si jich určitě vezměte více.
  • Důležité jsou i sluneční brýle a krém s UV filtrem. Přece jen – jste v tropech, a tak se můžete i opálit (anebo spálit).
  • Hodit by se vám mohl i nafukovací míč, hračky do vody, případně šnorchl a brýle – můžete se zde i potápět!

Špatné počasí? Nikdy!

Zapomeňte na chlorovaný bazén, v německé tropické hale najdete moře, pláže, stromy, exotické rostliny i chýše. Nikdy se vám nestane, že by vás překvapilo špatné počasí. Průměrná teplota vzduchu se pohybuje kolem 26 stupňů C, vody potom mezi velmi příjemnými 28 a 31 stupňů C.

Z pralesa na pláž

A co všechno vás zde čeká? Projít se můžete tropickým pralesem, kde roste kolem 50 000 stromů, keřů a dalších exotických rostlin. Některé dosahují výšky až 18 metrů. Kilometr dlouhou cestu lemují banánovníky, kávovníky a další atraktivní rostliny. V části nazvané Tropical Village uvidíte autentické stavby, které jakoby z oka vypadly těm na Borneu, Bali, v Thajsku či Samoi. Zábavu u moře na pláži s bílým pískem si zase užijete v části Tropical Sea. A za návštěvu rozhodně stojí i romantická Bali Lagoon, která se rozprostírá na ploše 1 200 m2, kde zažijete pravý ráj na zemi. Teplota vody zde totiž dosahuje i 32 stupňů C!

Atrakce nejen pro děti

Velkou atrakcí pro děti i dospělé je obří tobogán. Projet můžete čtyři nejrůznější dráhy na 25 metrů vysoké věži, z nichž na jedné dosáhnete rychlosti až 70 km v hodině! A to už stojí za to. Jízda je však zvlášť zpoplatněna, za každou dáte 78 Kč (3 EUR). Pro děti je zde i speciální zábavný svět, který se nachází na ploše 4 000 m2. Za poplatek 91 Kč (3,5 EUR) se děti vyřádí s týmem animátorů. V neposlední řadě stojí za zmínku i let balónem. Můžete se tak vznést do výšin a prohlédnout si tropy z ptačí perspektivy. A cena? 312 Kč (12 EUR) na osobu.

Vstup za pár stovek

Při vstupu do tropů dostanete na ruku čip, který si musíte hlídat jako oko v hlavě – jinak byste při odchodu zaplatili pokutu 3 900 Kč (150 EUR)! Na něj se vám načte veškerá útrata, kterou uděláte. Všechno, včetně vstupného, tedy zaplatíte až při odchodu. A kolik vás to bude stát? Dospělí za vstupenku zaplatí 650 Kč (25 EUR), děti od čtyř do čtrnácti let pak 507 Kč (19.50 EUR).

Kafe.cz zjistilo:

  • Areál je otevřen nonstop, a tak na pláži můžete i přenocovat. V tom případě se vám k ceně vstupenky připočte 260 Kč (10 EUR) na osobu.
  • V resortu najdete spoustu barů a restaurací, proto Němci neradi vidí, když si sem nosíte vlastní jídlo a pití.
  • Ve dne i v noci na vás zde čekají nejrůznější zábavné programy, aktuálně například show Mýty jižních moří.
  • Navštívit můžete i wellness centrum, například saunu či parní kabinu. Užít si můžete i nejrůznější masáže. Služby jsou však zvlášť zpoplatněny.

Informace na internetu: www.tropical-islands.de