Ačkoli s burleskou je neodmyslitelně spjatá nahota, nahá kůže není to hlavní, o co v tomto divadelně tanečním umění jde. Primární je svlékání jakožto proces, který by měl být nápaditý, zajímavý, očím lahodící a mít v sobě notnou dávku originality a osobitosti každé jednotlivé tanečnice. Burleska je o individualitě a dávání sebe sama publiku. Žádné dvě tanečnice nejsou stejné a ani žádná show, byť na stejné téma, nikdy nebude stejná. Burleska je o oslavě ženskosti, o obdivu všech tvarů, barev a velikostí všech žen na světě. Oslava feminity jako takové a také o feminismu.

"S burleskou jsem začala před třemi lety. Viděla jsem pár vystoupení, kamarádila jsem se s jednou z lektorek a měla jsem i doporučení od kamarádky. Původně jsem do toho šla jen proto, že se mi líbily flitrované kostýmy, hudba a nálada, která na show panovala. Až postupem času jsem se začala zajímat i historii a zjistila jsem, že burleska je ohromně feministická záležitost, což je mi sympatické. My se nesvlékáme proto, že chceme být nahé, ale proto, že můžeme. Ženy v minulých desetiletích to pro nás vybojovaly skrz veškeré zákazy vlády a tehdejších pohlavářů. Navíc nahota je ta nepřirozenější věc na světě a ženské tělo je zkrátka krásné v jakékoli formě," vypráví mladá burleska, která patří k úplně první skupině studentek, která prošla všechny tři stupně pokročilosti v burleskní škole a kurz zakončila vystoupením na veřenosti v rámci Burlesque Begginers Night.

"Když jsem s kurzy začínala, brala jsem ostatní ženy jako rivalky a sokyně, cítila jsem se ohrožená, protože jsem si nevěřila a měla jsem nízké seběvědomí. Burleska vám nebude nikdy lhát, nebude vám tvrdit, že nemáte celulitidu nebo strie, ale ukáže vám, že je to naprosto normální, máme je všechny a že i ta žena, která vám přijde dokonalá, se kvůli něčemu trápí," pokračuje ve vyprávění mnoha příběhů, které zná ze svého života i životů ostatních dam. Na kurzu burlesky potkala několik dalších žen a se čtyřmi z nich ji začala spojovat nejen láska k burlesce, ale i vzájemné silné přátelství. "Holky jsou přesně ten typ kamarádek, které vám bez milosti vpálí do očí, že jste něco podělala, nebo jste se zachovala špatně a já si toho cením. Přátelství má být o upřímnosti, i když někdy zabolí. Je to ale lepší než pomlouvat za zády, což mám pocit, že se v naší společnosti dost děje." Společně se čtveřicí kamarádek a kolegyň si začaly plnit velký sen.

"Asi před rokem jsme si říkaly, že nemáme kde vystupovat a tak jsme si o tom začaly povídat. Říkaly jsme si své sny a cíle, co bychom chtěly dělat za čísla, jak bychom chtěly otevřít vlastní kabaret, kde by byly burlesky, hudebníci, básníci a pak nám došlo, že o tom nemusíme jen mluvit, ale můžeme to doopravdy udělat," usmívá se šťastně dnes již spolumajitelka a spoluzakladatelka Kabaretu Punklesque, kde ji i její kolegyně můžete vidět každý měsíc pod uměleckým jménem Ginger Wixxie.

"Největší odměna za tu práci na kabaretu pro mě není jen potlesk, když vystupuji, ale spíše příběhy, které nám říkají návštěvníci, tedy spíše návštěvnice. Jedna známá se nám svěřila, že ji naše show tak inspirovala, že doma manželovi udělala striptýz a v podstatě tak zachránila upadající vztah. Další zase, že od té doby co nás viděla, nosí daleko víc šaty a podpatky, chodí s hlavou vztyčenou a cítí se krásnější. Myslím si, že my ženy bychom se mezi sebou měly podporovat a říkat "máte hezké nehty" prodavačkám v obchodě, nebo i dámám na ulici, když si toho všimneme. Pro mě je přinášení radosti ostatním tou největší radostí pro mě samotnou a přitom k tomu stačí tak málo."