Tip 1: Knížecí Velikonoce na hradě Křivoklátě

Místo konání: hrad Křivoklát

Kdy: 11. až 13. 4. 2009

Přeneste se o 150 let zpět a vychutnejte si velikonoční svátky s knížecí rodinou! Od soboty 11. 4. do pondělí 13. 4. vás na Křivoklátě čeká bohatý program. K vidění bude velký tradiční řemeslný jarmark, na kterém si děti mohou vyzkoušet malování vajec, nebo pletení pomlázky. O zábavu se postará divadlo, chybět nebude ani hudba a mnohé další. Dopravit se můžete tradičním historickým vlakem v čele s parní lokomotivou Albatros, která vyjíždí v 9.15 hod. z Prahy-Bráníka.

Více informací: www.krivoklat.cz

Tip 2: Velikonoční jarmark na rozhledně Podvrší

Místo konání: rozhledna Podvrší u Veselice, Jižní Morava

Kdy: 11. 4. 2009

Na Bílou sobotu se můžete vydat nejen na tradiční velikonoční jarmark, ale i na příjemnou procházku na rozhlednu Podvrší. Právě v tento den zde totiž oficiálně zahájí turistickou sezonu. Pokud by pro vás delší túra byla namáhavá, můžete využít i cyklostezky, anebo se dopravit autem. A co vás čeká? Přehlídka výrobků značky Moravský kras – regionální produkt, ukázka zdobení perníků a především živá zvířata pro děti: ovce, kozy a koně.

Více informací: www.rozhledna-veselice.cz

Tip 3: Velikonoce u Thurn-Taxisů

Místo konání: zámek Loučeň, okres Nymburk

Kdy: 11. 4. 2009

Na sobotu velikonoční můžete svátky jara oslavit s celou rodinou také na zámku Loučeň. Dozvíte se o zvláštnostech, které velikonoční svátky provázejí v Itálii a Německu, zemích, které jsou těsně spjaty s rodem Thurn-Taxisů, jimž panství Loučeň patří. Děti se mohou vyřádit v zámeckém parku, kde se nachází deset jedinečných zahradních labyrintů.

Více informací: www.zamekloucen.cz

Tip 4: Velikonoční plavba po Dyji

Místo konání: Břeclav

Kdy: 12. 4. 2009, 13.00 hod.

V Břeclavi připravili na neděli velikonoční speciální plavbu pro děti na pravidelné lince po řece Dyji – z Veslařského klubu Břeclav do přístavu Janův hrad a zpět. Všechny malé i velké dobrodruhy čeká velikonoční výzdoba, hry a zábava – například hledání velikonočních vajíček na lodi.

Více informací: www.lodnidoprava.com

Tip 5: Velikonoce na zámku Žirovnice

Místo konání: zámek Žirovnice

Kdy: 12. 4. 2009, od 14 hod.

Speciální velikonoční akci můžete navštívit na zámku Žirovnice. V neděli 12. 4. odpoledne vás zde čekají nejen bezplatné prohlídky zámku a špýcharu, ale i kouzelnické vystoupení Magister Kelly pro děti v zámeckém sále. A když se k tomu přidají ještě tradiční řemesla a hudební vystoupení, je to o důvod víc, proč zámek navštívit.

Více informací: www.zirovnice.cz

Tip 6: Prodloužený víkend V nebi

Místo konání: Hotel V Nebi, Jizerské hory

Kdy: 10. až 13. 4. 2009

Chcete si Velikonoce užít jen s partnerem, nebo partnerkou? Pak se vydejte do nebe. Přesněji do Wellness hotelu V nebi, který se nachází v Jizerských horách. Po tři noci vás zde budou hýčkat, takže do ráje opravdu nebudete mít daleko. Čekají na vás masáže, slavnostní gala večer, bohatá plná penze a mnohé další. Užít si můžete i venkovní termální whirpool pod hvězdnou oblohou. To vše od 10 340 Kč pro oba.

Více informací: www.vnebi.cz