"Už to nebude dlouho trvat. Brzy zemřeš," říkala Ottilie svému manželovi Franku Kupczykovi, když se jednoho dne roznemohl. Potom usedla na okraj jeho postele a upletla si smuteční klobouk. O blížící se smrti svého muže informovala i sousedy a dopředu koupila rakev. Paní domácí jí dovolila, aby ji prozatím uskladnila ve sklepě. Když Kupczyk skutečně zemřel, Ottilie získala pověst vědmy, která umí předpovídat smrt.

Málokdo ze sousedů ale věděl, že Kupczyk byl už jejím třetím manželem a Ottilie byla v době sňatku už dvojnásobná vdova. V mladém věku se odebral na věčnost i milenec, který ji chtěl opustit.

Ottilie se po Kupczykově smrti provdala počtvrté. Také tento manžel, Joseph Klimek, zakrátko po svatbě onemocněl. Lékaři měli podezření na otravu arsenem a testy ji potvrdily. Jasnozřivá vědma byla zatčena. Policistovi, který ji zatýkal, prý řekla: "Příští večeři chci uvařit vám."

Vyšetřovatelé na to konto nechali exhumovat těla jejích předchozích manželů a ve všech našli vysoké dávky arsenu. Tím ale případ neskončil. Vyšlo najevo, že v okolí Ottilie umírali na otravy i další příbuzní, a dokonce i sousedé, včetně jejich uštěkaného psa. Celkem bylo potvrzeno 20 otrav, z toho 14 smrtelných. Rovněž se ukázalo, že Ottilie před vraždami nezapomínala své muže pojistit na velké sumy peněz.

Ottilie u soudu přiznala, že otrávila Franka Kupczyka jedem na krysy, který jí za tímto účelem dodala sestřenice Nellie. Dobové noviny kauzu bedlivě sledovaly, ale neodpustily si poznamenat, že na rozdíl od jiných "černých vdov" je Ottilie nehezká, sprostá žena, která mluví lámanou angličtinou, ačkoli v Americe žije od dětství. Velký dojem Polka neudělala ani na soudce. Nebylo nic, co by je obměkčilo, a tak byla v roce 1923 odsouzena k doživotnímu vězení. Její sestřenice strávila za mřížemi pouhý rok.

Joseph Klimek se z otravy nakonec zotavil a jako jediný z manželů "jasnovidné" travičky smrtonosné manželství přežil.