Prague Wine Festival je ojedinělá akce, která nabízí zážitek nejen odborné veřejnosti, ale každému, kdo má rád dobré víno a zábavu. „Praha je městem, které má staletí trvající vinařské tradice - vinice, založené Karlem IV. v Praze, se rozkládaly na úbočí vrchu Vítkova, na území dnešních Vinohrad, ale i Žižkova, Vršovic a Libně,“ řekl ředitel festivalu David Kučera z pořádající společnosti Prague Wine Festival.

Přímo sami vinaři z těch nejlepších vinařských oblastí budou na festivalu představovat svá vína. „Nejvíce vín bude z Moravy, ale chybět nebudou ani čeští výrobci a zástupci vinařství z významných vinařských zemí Evropy – od Slovenska, Rakouska přes Německo a Maďarsko až po Francii,“ upozornil Kučera.

V průběhu celého festivalu bude probíhat bohatý doprovodný program. Návštěvníci se mohou těšit na zajímavé přednášky someliérů a prezentace vín. Vrcholem programu bude dražba vín a soutěže o nejlepší vína, které vyhodnotí odborná veřejnost i návštěvníci. Chybět nebude ani dětský program. Patřičnou atmosféru celému festivalu bude dodávat hudební vystoupení folklórních souborů.

„Praha se tímto připojí k ostatním evropským a světovým městům, jako je například Vídeň, nebo Berlín. Zde se tradičně konají podobné vinné akce a ročně je navštíví statisíce návštěvníků.“, dodává Kučera.

Prague Wine Festival je pořádán pod záštitou Hlavního města Prahy, Městské části Praha 1, Jihomoravského kraje a ministra zemědělství.