„Věděl jsem, že o práva k Horečce můžeme zažádat až ve chvíli, kdy si budeme stoprocentně jistí, že na ni u nás najdeme dost prvotřídních muzikálových herců. Horečka sobotní noci uchvátila publikum všude ve světě strhujícími choreografiemi a precizními tanečními i pěveckými výkony. Praha v tomto nemůže být výjimkou,“ naznačoval už dopředu producent Michal Kocourek, jak vysoké nároky bude společně s uznávaným režisérem a choreografem Jánem Ďurovčíkem na účastníky konkurzu klást.

Míša v osudný den D dorazila do divadla s vysokou horečkou a čerstvou lékařskou zprávou od foniatričky s přísně nařízeným třídenním hlasovým klidem pod pohrůžkou operace. A to ji čekal nácvik náročné choreografie, pak její předvedení nekompromisnímu režisérovi a ještě náročnější zpěv! Zpočátku to vypadalo, že na první pohled evidentně nemocná a oslabená herečka se poddá své indispozici, otočí se na podpatku a odejde domů v slzách, na které taky skutečně došlo. To jí ostatně „starostlivě“ radila řada kolegyň, v té chvíli vlastně konkurentek v boji o vysněné role. „Ale pak se ve mně něco pohnulo. Řekla jsem si, že se přece tak jednoduše nevzdám. Prostě jsem samu sebe vyhecovala a sebrala poslední zbytky sil,“ prozrazuje herečka.

Starost o ni měl i jindy nesmlouvavý režisér Ján Ďurovčík. „Buď to dám, nebo tady sebou seknu,“ odpověděla ale Michaela na jeho obavy a suverénně zvládla zadané taneční číslo. Posilněna tímto úspěchem se pustila i do pěveckého kola a nakonec postoupila do nejužšího výběru na jednu ze dvou hlavních ženských rolí.

Rozhodnuto o vítězkách bude v půlce března. „Pracovat s Jánem Ďurovčíkem je pro každého herce zážitek a tak náročný muzikál, jakým bude Horečka sobotní noci, je velká výzva,“ doufá Michaela Doubravová, že se v napjatě sledované muzikálové legendě nakonec objeví. V Divadle Kalich momentálně září v muzikálech Mauglí, Pomáda, Osmý světadíl a Rent.