Opravdu se zdá, že za chvíli budou o všech důležitých či sporných momentech našeho života (ale vlastně i o těch nedůležitých) rozhodovat počítače. Už teď existují servery, do kterých zadáte rozměry svého bytu a ony vám navrhnou několik řešení, jak jej zaplnit nábytkem. Rovnou vám také sdělí, jaké materiály a barvy jsou letos v módě a ve kterých obchodech jsou ty „nejvýhodnější“ nabídky.

Do jiných programů zadáte obsah své ledničky a vyjede vám seznam pokrmů, ježse z těchto surovin dají připravit. Napíšete přehled svých potíží, a ejhle, je tu seznam chorob, jež byste mohl(a) mít! Samozřejmě s doporučenými klinikami a lázněmi.

A tak dále a tak dále, však možná některé z těch programů také znáte. Nyní však novinka z čínské Akademie věd a univerzity v Singapuru útočí na samé základy ženství. Její program Magic Closet (Kouzelný šatník) navrhuje, co si má dáma (ale i pán) pro jakou příležitost obléknout!

Pozná program to, co se nám líbí?

Základem je samozřejmě nafocený šatník dotyčné osoby. Počítači pak zadáte třeba „jdu na promoci vzdálené sestřenice“ nebo „jdu na rande, kde chci být hvězda“ a on vám během pár vteřin předloží vhodné kombinace. Především ty z vašeho šatníku, pokud ale podle počítače něco chybí, hned nabídne internetovou objednávku: „Na pohřeb bez černé kravaty? Nelze. Tady klikni a zítra ti ji poslíček donese.“

Program také nabízí koupi věcí, jež by se jeho uživatelům podle názoru počítače mohly líbit (to je přirozeně základ projektu).

Myšlenka zní zajímavě, že? Je ale představitelné, aby se ženy vzdaly těch nádherných minut a hodin, kdy s kamarádkami zkoušejí všemožné kombinace oblečení a skvěle se u toho baví? Nebo snad v Asii nápad zabere a u nás ne?