Extra tip Kafe.cz na NEDĚLI 1. 5. 2011

Bohdalka je NAŠE

První dáma českého humoru Jiřina Bohdalová slaví 3. 5. 2011 významné životní jubileum. Televize Prima se připojuje ke gratulantům a první květnový večer věnuje přední české herečce. Ve 20:00 uvede dokument s názvem Bohdalka je NAŠE.

  • Dokument zachycuje její životní pouť, a to jak hvězdné výšiny, tak ty nejtvrdší pády.

PONDĚLÍ 2. 5. 2011

Noc vlka

Co může spojit člověka se zvířetem? Touha přežít! Pak se z takových dvojic stanou nerozluční přátelé. A to hlavně v podání člověka a psa. O tom se můžete přesvědčit ve filmu Noc vlka, který vysílá TV Nova v 9:05. Dobrodružné drama o ženě, která se zraní daleko od civilizace a prožije několik dnů zraněná, vypovídá o vytváření zvláštního pouta mezi „nepřáteli".

  • Touhu po životě sdílí s ženou i vlčice chycená do pytláckého oka.

ÚTERÝ 3. 5. 2011

Na větrné hůrce

Nechte se v úterý okouzlit jedním z nejkrásnějších a nejslavnějším romantických příběhů. O velké lásce, anglických vřesovištích a lidských vztazích. Inspirující román Na větrné hůrce spisovatelky Emily Bronteové byl zpracován do filmové podoby britských režisérem Peterem Kosminským a usiluje o maximální věrnost předloze a o evokaci dobové atmosféry.

  • Diváky může také okouzlit romantická kamera, drsné krásy exteriérů a sugestivní hudba. Na větrné hůrce s Ralphem Fiennesem a Julliette Binocheovou sledujte ve 20:05 na ČT 2.

STŘEDA 4. 5. 2011

Bláznivá cesta

Manželství projde za ta léta několika šrámy…některé rány se dokážou zahojit, jiné se jen schovají a čekají na vhodnou příležitost, aby se znovu objevily. A zase zabolely. Jestli máte takové zkušenosti a plánujete nějakým způsobem do manželství zasáhnout, rozhodně tak nedělejte unáhleně.

  • Ještě než půjdete za odborníkem, nebo sbalíte kufry, zavzpomínejte na ty dobré časy a zkuste se v klidu posadit a podívat se na vztahové drama Bláznivá cesta, kde manželé takovým menším očistcem také projdou. Jak to dopadne, sledujte na TV Nova v 9:35.

ČTVRTEK 5. 5. 2011

Made in China

Kdo z nás se někdy nenechal zlákat úžasnou nabídkou výloh, hlásajících například „Vše za 39“? Najdeme tu neuvěřitelné množství drobných zbytečností, které koupíme třeba s tím, že je věnujeme tetě k narozeninám nebo neteři k Vánocům. Asi málokdo z nás si ale uvědomí, že za každou z těch maličkostí stojí lidská práce. Drtivá většina takového zboží pochází z lidnaté Číny. Mezi ty, kteří v těžkých podmínkách, dlouhých směnách, daleko od rodiny vyrábějí něco, co vlastně vůbec nikdo nepotřebuje, patří i manželský pár, který si vybrali francouzští dokumentaristé. Doma na dalekém venkově nechali manželé babičce a dědovi dvě malé děti, které vídají zhruba jednou za tři roky.

  • Jak je jejich život jednotvárný a složitý, sledujte v dokumentu Made in China na ČT 2 ve 22:30.

PÁTEK 6. 5. 2011

Deník princezny

Po týdnu ještě neoschly slzy štěstí na britských tvářích po svatbě jejich oblíbeného prince Williama a už je tu TV Nova s další princeznou. Tentokráte ale americkou. Jaké to je, ztratit a nalézt znovu přátelství, objevit kouzlo lásky a stát se proti své vůli z obyčejné studentky princeznou, sledujte na TV Nova ve 20:00 ve filmu Deník princezny.

  • A sranda je zaručena…a to proto, že je ta princezna nemotorná, lepí se jí smůla na paty a navíc ji hraje krásná Anne Hathaway.

SOBOTA 7. 5. 2011

Fany

K významnému životnímu jubileu Jiřiny Bohdalové a jako poctu jejímu herectví uvádí Česká televize film Fany. Za vynikající roli v něm získala naše oblíbená herečka v roce 1995 ocenění Český lev. Její Fanynka je i ve zralém věku nevinným dítětem, které hledí na svět s naivní důvěrou a úsměvným očekáváním. Tragikomický příběh dvou stárnoucích sester, k nimž se osud zachoval rozdílně, se odvíjí ve chvíli, kdy inteligentní a ctižádostivá primářka nemocnice Jiřina je postavena před osudovou volbu: zda se bude o sestru starat sama, nebo ji prostě odloží do ústavu.

  • Na konci příběhu zůstává ta rozumnější ze sester zase sama, bohatší o bolestnou citovou zkušenost. Film sledujte na ČT1 ve 21:20.

Sex ve městě

Máte ty opravdu nejlepší kamarádky, se kterými trávíte většinu svého volného času a nedáte na ně dopustit? Zdá se vám, že máte problémy s láskou, a jak čas plyne, tak jsou horší a horší? A stále hledáte toho pana pravého, „Pana Božského“? Pak se inspirujte u čtyř kamarádek, které se netopí jen v luxusu, ale také v citových problémech. Zavítejte na chvíli do filmové podoby skvělého seriálu Sex ve městě a podívejte se, kam až to Carrie, Miranda, Samantha a Charlote dotáhly.

  • A to na TV Nova ve 20:00. V hlavní roli exceluje skvělá Sarah Jessica Parker.

NEDĚLE 8. 5. 2011

Protektor

Nejen celý národ ovlivnila okupace Československa v březnu 1939, ale také obrátila naruby manželství rozhlasového reportéra Emila a jeho ženy Hany, filmové herečky, která stojí na počátku velké kariéry.

  • Problémy s židovským původem, německou propagandu, drobné úniky od reality, atentát na zastupujícího říšského protektora Heydricha a nečekané sblížení v tragickém konci si můžete připomenout v českém filmu Protektor na ČT 1 ve 20:00.