Například v pozoruhodném pražském Mount Steak Restaurantu si můžete vybrat z až 23 druhů exotických zvířat! Našli se prý i turisté ze Švédska, kteří si kvůli takové jedinečné večeři udělali výlet do naší metropole.

V rámci různých programů se tu objevují i pralidé. „Fungujeme už od roku 1992, ale před asi čtyřmi lety nás se společníkem napadlo, že kromě dekorace jeskyně bude pravěká také obsluha a způsob stolování,“ uvádí jeden z majitelů podniku Jan Tauer.

„Pravěké lidi v kostýmech ztvárňují studenti z uměleckých středních a vysokých škol. Chodí k nám jak rodiny s dětmi, tak firmy a samozřejmě turisté. Ti jsou nadšení a dokonce nás hodnotí jako nejzábavnější restaurační podnik na světě.“ Nechce se vám putovat do pravěku?

Nevadí, je tu ještě jeden tip: dech dávné kultury lze okusit také v restauraci Kilfenora v Praze, což je pro změnu keltský hostinec. Dekor se nese v duchu tajuplné kultury, která naše území obývala před více než 2 000 lety.

Na své si přijdou především ti, kdo se o Kelty zajímají. Není vyloučeno, že tu narazí na další nadšence a v replice keltského srubu stráví příjemný večer.

K tomu zní hudba irských plání a vřesovišť. Teď už si jen stačí vybrat, co hrdlo a fantazie ráčí.