V průběhu týdne bude možné zhlédnout fotografickou výstavu Premios Miguel de Cervantes, která seznamuje veřejnost s držiteli prestižní ceny za literaturu. Připraven je průvod historickým jádrem města, jenž znázorňuje setkání iberské a domorodé americké kultury v zemích španělsky mluvícího světa. Slavnostní večer uzavře koncert židovských písní a sefardských zpěvů ve Staré synagoze.

Ve Staré synagoze proběhne i večer španělských tanců a flamenca, v Cafe Music Bar Anděl se představí kubánští hudebníci. Další podobná taneční vystoupení budou ve velkém sále Měšťanské besedy, kde se budou následně vyprávět i andaluské pohádky.

V kavárně Měšťanské besedy bude k dispozici Jazyková pohotovost – ordinační hodiny pro veřejnost ohledně aplikace základů španělštiny. Celý týden je možné zhlédnout výběr z argentinské a španělské kinematografie v kině MB. Na Právnické a Filosofické fakultě ZČU probíhají otevřené tematické přednášky. V průběhu celého týdne je připraveno speciální španělské menu v partnerské restauraci El Cid za výhodné ceny.

Týden hispánské kultury v Plzni zakončí závěrečná exhibice a fiesta s módní přehlídkou, výstupy z hudebních, výtvarných a tanečních dílen, hispánským tržištěm v Měšťanské besedě a mnoha dalšími atrakcemi.

Kompletní program je k nalezení na www.cskv.cz.