Pondělí

Mají majetek, o kterém může běžný člověk pouze snít. Zavítejte na návštěvu k největším boháčům a poznejte jejich životní styl. V páté epizodě amerického dokumentu Evropští boháči uvidíte báječný život lidí, kteří jsou neskutečně úspěšní ve svém podnikání. Tip TV Barrandov představí pohádkový svět mocných. Sledujte ho od sedmé hodiny večerní.

Úspěšný bankéř Jérémy učiní životní rozhodnutí. Vlastním rodičům řekne pravdu o své sexuální orientaci. Představí jim i svého životního partnera. Následovat bude kolotoč tragikomických situací, které si nenechte ujít ve francouzské komedii Svět se nezboří. Filmový tip TV Barrandov začíná pět minut po osmé hodině večerní.

Yitzhak Rabin byl premiérem Izraele a nositelem Nobelovy ceny míru. V listopadu 1995 na něj spáchal židovský radikál atentát. Tři výstřely ukončily na Náměstí králů v Tel Avivu jeho život. Jaké motivy a zájmy stály za jeho vraždou? Britský dokument Atentáty na objednávku sledujte deset minut před desátou hodinou večerní.


Úterý

Poznejte složitou cestu, kterou spojenci urazili z pláží Normandie až ke konečné porážce Třetí říše. Britský dokument Den D - Cesta k Berlínu je směsí archivních záběrů skutečných bojů a výpovědí pamětníků. První epizoda se věnuje vylodění v Normandii a následným těžkým bojům k dosažení řeky Sény. Sledujte ji od sedmé hodiny večerní.

Klinický psycholog Tony Hill spolupracuje s policií na odhalování sériových vrahů. Řeší zdánlivě neřešitelné případy a jedinou jeho jistotou zůstává, že vrah bude vraždit do doby, než bude zastaven. Sedmnáctá epizoda britského krimi seriálu Profil vraha začíná pět minut po osmé hodině večerní. Sadistický vrah profesně úspěšných žen dokáže dovedně skrýt stopy po svém běsnění a na scénu musí být opět povolán elitní vyšetřovatel.

Speciální jednotka MPU je zaměřena na pátrání po pohřešovaných osobách. S každou minutou se šance na jejich nalezení snižuje. Policisté proto pracují pod obrovským časovým tlakem a s vědomím, že lidský život závisí na jejich schopnostech. Šestou epizodu belgického krimi seriálu Pohřešování sledujte od 21:40. Úspěšná podnikatelka pohřešuje svou dceru, jejíž výchově nevěnovala příliš pozornosti. Policisté se domnívají, že skončila v moci pedofila.

Parta protagonistů úspěšné stand-up série „Na stojáka“ se vrací ve zcela nové roli. Konečně je tu vpravdě nezávislá televize se zdravým nadhledem i podhledem. V českých koupelnách přerůstá diskriminace v otevřený rasismus! Jak ubráníme seniory před bezohledností úřadů? Vaše oblíbená Koko TV začne vysílat ve 22:35.

Středa

V kritických okamžicích dokážeme překonat vlastní limity. Vůle člověka k životu může být neuvěřitelně silná. Britský dokumentární seriál Přežít vznikl na základě skutečných příběhů. V sedm hodin večer sledujte osud čtveřice mužů, kteří po nouzovém přistání bojují o život v mexických vodách.

Farmaceutický koncern vytvořil zázračný lék na rakovinu. Na pozadí tohoto objevu se odehrává napínavý příběh, který nemůže skončit jinak než tragicky. Pokračování dvoudílného německého krimi filmu Kdo je bez viny? začíná pět minut po osmé hodině večerní.

Poznejte proces vyšetřování zločinu od samého začátku po jeho konec. Různé případy mají vždy stejné hlavní aktéry, kterými jsou vrah a jeho oběť. Australský dokumentární seriál Soudní vyšetřovatelé byl natočen na základě skutečných příběhů. Ve 21:45 si nenechte ujít tip TV Barrandov. V domě, který je situován v klidné čtvrti, byla bestiálním způsobem vyvražděna celá rodina. Vyšetřovatelé se musí pustit do své práce a najít viníka.


Čtvrtek

Nigel Marven podstupuje imaginární cestu časem a představuje dávno vyhynulé živočišné druhy. Britský dokumentární cyklus Prehistorický park je volným pokračováním úspěšného Putování s dinosaury. Ve čtvrté epizodě se Nigel vydává po stopách dávno vyhynulého šavlozubého tygra. Tip TV Barrandov sledujte od sedmé hodiny večerní.

Dvanáct hraných filmů, které byly inspirovány skutečnými a velmi tragickými událostmi. Šestá epizoda se věnuje životnímu příběhu učitele Martina, kterému se zhroutil svět. Celé okolí je přesvědčeno o tom, že je pedofil a on není schopen to vyvrátit. Slovenský seriál Ako som přežil je tipem TV Barrandov a začíná pět minut po osmé hodině večerní.

Speciální jednotka MPU je zaměřena na pátrání po pohřešovaných osobách. S každou minutou se šance na jejich nalezení snižuje. Policisté proto pracují pod obrovským časovým tlakem a s vědomím, že lidský život závisí na jejich schopnostech. Sedmý díl belgického krimi seriálu Pohřešování začíná pět minut před devátou hodinou večerní. Ztratila se žena středního věku, která se léčí z depresí. Policie se domnívá, že se v tomto případě jedná o sebevraždu.

Policisté z komediálního seriálu Profesionálové se jen nepatrně liší od těch skutečných. Své případy řeší pomocí netradičních vyšetřovacích metod a postupů, ale vždy s úspěchem. Ve 21:50 se o tom můžete sami přesvědčit.


Pátek

Každá minuta je neskutečně důležitá! Může rozhodnout o životě či smrti uneseného. Speciální jednotka rotterdamské policie se o tom nejednou přesvědčila. Sledujte jejich případy dle skutečných událostí v nizozemském krimi seriálu Zmizeli beze stopy III. Šestou epizodu nazvanou Zmizelý bankéř sledujte od sedmé hodiny večerní.

Hledáte nápady pro víkendové vaření? David a Simon nejsou profesionální kuchaři. Jednoduše vaří
s láskou a jedí s chutí. Se svými motorkami pokračují v cestě po Belgii a zkouší místní speciality. Britský life-style dokument Gurmáni na cestách sledujte ve 20:05.

Pro Františka končí neslavnou maturitou období nicnedělání a nastupuje do zaměstnání. Začíná tak strastiplná životní komedie o osudech neohroženého smolaře, hrdiny všedních i nevšedních situací. Snímek Fandy, Ó Fandy z režie Karla Kachyni sledujte od 20:40 na Barrandově.

České filmové pátky pokračují pod taktovkou V. Chytilové. V jejím díle Ovoce stromů rajských jíme nechybí láska, nenávist, tajemství a dokonce ani vražda. Do luxusního penzionu se přesuneme ve 22:20.


Sobota

Prostřednictvím francouzského dokumentu Svět křížem krážem se vydejte na cestu kolem světa. Čeká na vás 52 míst, které představí elitní novináři. V 08:50 poznejte ostrovy plné pohody a harmonie – slunečnou Havaj.

Toužíte proměnit váš pokrm v umělecké dílo? Nechte se inspirovat světově proslulým kuchařem Billem Grangerem. I z jednoduchých receptů a dostupných ingrediencí lze mít nevšední kulinářský prožitek. Pět minut před polednem se o tom díky pořadu Vaříme s Billem můžete přesvědčit.

Odpoledne si zavzpomínáte na středoškolská léta u klasického českého seriálu Zkoušky z dospělosti. První lásky a jiné třídní aktivity začínají epizodou nazvanou „Zápas“ v 16:05.

Pierre Richard nastoupil do firmy, která se specializuje na tvorbu reklam. Ovšem jaký je on, takové jsou i jeho reklamy - roztržité! Úsměvná francouzská komedie Roztržitý začíná na Barrandově ve 20:05

Večer je čas protáhnout si bránice. Australský zábavný tým Comedy Inc. vás přesvědčí, že jim není nic svaté a nikdo před nimi není v bezpečí. Legraci, provokaci, parodii a vtipné reklamy sledujte v pořadu Parodie komedie. Začátek pořadu je v 21:35 na TV Barrandov.

Nejlepší přátelé se podělí o všechno. Tak jako kamarádky v kanadské teenagerské komedii Ach ty holky! Dohromady se dělí o přízeň jednoho muže, který je navíc ještě ženatý. Milostný pětiúhelník však nebude mít dlouhého trvání. Přesvědčte se sami od 21:55.


Neděle

Vydejte se po ránu na expedici po džunglích Tanzanie. Přivítá nás místní Šimpanzí rodinka. Díky ní budeme moci poznat život živočicha podobného nám lidem. Návštěva mezi šimpanzi začíná v 08:50.

Toužíte proměnit váš pokrm v umělecké dílo? Nechte se inspirovat světově proslulým kuchařem Billem Grangerem. I z jednoduchých receptů a dostupných ingrediencí lze mít nevšední kulinářský prožitek. Přesně v pravé poledne se o tom díky pořadu Vaříme s Billem můžete přesvědčit.

Odpoledne si zavzpomínáte na středoškolská léta u klasického českého seriálu Zkoušky z dospělosti. První lásky a jiné školní i mimoškolní aktivity začínají dnes v 16:05.

Soudkyně Beaulieu řeší případ několika vražd školáků. Všechny stopy směřují k jednomu člověku. Ve chvíli kdy se mezi oběti dostane i syn soudkyně však začíná vyšetřování nabírat úplně jiný směr. Nedělní pravdivé příběhy pokračují tento týden ve 20:05.

Být chudým aristokratem žijícím ve zchátralé tvrzi není jistě nic příjemného. Veselá parta kolem Ivana Mládka i tak nešetří humorem. Šestou epizodu úspěšné konverzační komedie Cyranův ostrov sledujte ve 21:40. Dnes se musí postarat o přežití svého šlechtického rodu.

Jan Saudek je úspěšný, osobitý a kontroverzní muž. Talkshow Jana Saudka je stejná jako její moderátor. Hosty úspěšné talkshow budou Libor Šula, Ondřej Ruml a Laďka Něrgešová. Jan Saudek začíná vyprávět a zpovídat ve 22:15.

Více informací na www.barrandov.tv