Pondělí

Sledujte příběhy mladých zvířat, která zachránil člověk. Dožila se dospělosti a pokusila se vrátit zpět do volné přírody. Třetí epizoda britského dokumentu Mláďata začíná v sedm hodin večer a bude věnována životnímu osudu velbloudího mláděte.

Jan Saudek je úspěšný, osobitý a kontroverzní muž. Talkshow Jana Saudka je stejná jako její moderátor. Hosty pořadu začínajícího ve 21:15 budou: Ester Kočičková, Zdeňek Srtska a Marek Ztracený.

Abe platí ve svém městečku za podivína a morouse. Díky tomu se mu daří ukrývat velké tajemství. Tím je medvěd Bruno, se kterým ho pojí velké citové pouto. Co vše se přihodí, když se velký zvířecí miláček vydá zachránit svého pána, se dozvíte pět minut po desáté hodině večerní v americkém dobrodružném filmu Abe & Bruno.

Úterý

Cílené vyvražďování Židů zvráceným nacistickým režimem, patří mezi nejhrůznější zločiny historie. Z nejtemnější epochy lidstva se zachovalo množství filmového a fotografického materiálu. Německý dokumentární cyklus je svědectvím, vzpomínkou a varováním. Čtvrtá epizoda historického dokumentu Hitler a holocaust začíná v sedm hodin večer a popisuje princip „továrny na smrt“.

Klinický psycholog Tony Hill spolupracuje s policií na odhalování sériových vrahů. Řeší zdánlivě neřešitelné případy a jedinou jeho jistotou zůstává, že vrah bude vraždit do doby, než bude zastaven. Třetí epizoda britského krimi seriálu Profil vraha nazvaná Slepá spravedlnost začíná ve 20:15. Na rozdíl od policie se zkušený vyšetřovatel domnívá, že únos holčičky a uškrcení mladé ženy mají jiný modus operandi a tím i jiného vraha.

Miloš Knor ví a řekne vám, co bylo, nebylo...A to i přes to, že by to nevěděl. V historickém ohlédnutí si připomeneme konec 2. světové války. Vyhodnotíme návštěvu Baracka Obamy z pohledu bezpečnostních služeb. Michal Zeitvogel nám řekne, jaké bude počasí a Jarmila Arechtewa přinese zprávy o exkluzivním rozhovoru s Ježíšem. Také navštívíme Guantanámo a přineseme zprávy pro zemědělce. Pět minut po desáté večerní je čas sledovat KnorTime - pořad s nadhledem, který nebere ohledy.

Speciální jednotka madridské policie pátrá po těch nejzvrácenějších zločincích. Nejčastěji se setkává se sériovými vrahy a psychopaty. Ve 22:45 se o tom můžete ve španělském kriminálním seriálu Genesis - Vrahova duše sami přesvědčit. V patnácté epizodě nazvané Hon na vysokou budou elitní policisté vyšetřovat vraždu mladé ženy, která je spojena se světem hazardních her.

Středa

Jsou globální oteplování a jeho následky fikcí či faktem? Hrozí Zemi nezvratné klimatické změny? V sedm hodin večer sledujte americký dokument Globální oteplování: Země v plamenech a udělejte si vlastní názor.

Náhlá a nevysvětlitelná zmizení spojují jednotlivé případy. Ty vyšetřuje speciální policejní jednotka, kterou vede komisař Olivier Levasseur. Druhá epizoda francouzského krimi seriálu Adresa neznámá, ve které mladý právník Christophe pohřešuje své rodiče, začíná ve 20:15.

Pořad Suďte je! dává jedinečnou možnost znovu otevřít kontroverzní kauzy. Ve 21:20 bude před soudem stát muž obviněný z neplacení alimentů. Jde o bezohledného člověka či o oběť lidské vypočítavosti? Spolu s naší porotou o tom rozhodněte.

Policejní úředník Max je odsouzen za čin, který nespáchal. V tvrdém prostředí bojuje o vlastní život. K prokázání své neviny se musí dostat z vězení. Německý krimi film Oko za oko sledujte deset minut po desáté večerní.

Čtvrtek

Britský dokumentární seriál se věnuje vzrušujícím místům světa, která jsou plná jedinečných zvířecích druhů. Třetí epizodu dokumentu Divoká Austrálie a Asie sledujte od sedmé hodiny večerní.

Jeff a Leo jsou dvojčata. Oba jsou zkušenými policejními vyšetřovateli. Své role mají poctivě rozdělené a tvoří sehraný tým. Pomocí netradičných vyšetřovacích postupů odhalí všechny zločince a vyšetří každý zločin. Sedmý díl francouzského krimi seriálu Jeff a Leo nese název Ďábelská krása. Sehraná dvojice bude řešit vraždu arogantního modela, který žil zhýralým životem. Proč musel zemřít, se dozvíte ve 20:15.

Být chudým aristokratem žijícím ve zchátralé tvrzi není jistě nic příjemného. Veselá parta kolem Ivana Mládka i tak nešetří humorem. Dvacet minut po deváté večerní sledujte patnáctou epizodu situační komedie Cyranův ostrov nazvanou Zápis do dějin. Šlechtická rodinka touží po slávě a hledá cesty, jak ji dosáhnout. Nakonec se rozhodne pro státní převrat.

Kanadský seriál Dokud nás smrt nerozdělí se věnuje skutečným příběhům, kdy je svatební slib splněn do puntíku. Podnikatel Denis si vezme mladou a krásnou Tracy. Ta po čase hledá rozkoš v náručí jiného muže a střádá plán, jak se manžela zbavit. Pět minut před desátou večerní sledujte, jak žena dokáže využívat mužské slabosti k realizaci vlastních plánů.

Pátek

Denně nasazují své životy pro svět bez drog. Takový je úděl elitní protidrogové jednotky D.E.A. v americkém městě Detroit. Sledujte jejich každodenní nasazení přímo na ulici od 19:00.

V rámci českých filmových pátků na Barrandově nás ve 20:15 čeká příběh podle satirické předlohy Jaroslava Dietla. Snímek Hrdina má strach vypráví o ustrašeném úředníkovi, který díky shodě šťastných náhod dosáhne povýšení v práci.

Politická satira se na televizních obrazovkách moc nevidí. Existuje jedna osoba, která politikům sebere úsměv z tváře. Zuzana Bubílková je zpátky v plné formě a má nabito ostrými. Sledujte Politickou střelnici po půl desáté.

Jeden den života v roli svobodné matky okusíme v českém snímku Třiatřicet stříbrných křepelek. Alena Vránová musí jako matka zvládat nejen zaměstnání a své mateřské povinnosti. Čas si musí najít i sama na sebe a svého milence. Začátek je ve 22:15 na TV Barrandov.

Sobota

Lidská dobrodružství, krásy přírody a umění žít. To na vás čeká každé sobotní ráno v pořadu Svět křížem krážem. Pohled na svět očima světově proslulých novinářů nás tentokrát seznámí s unikátní faunou a florou Nového Zélandu.

Jak proměnit sobotní oběd na umělecké dílo vám předvede světoznámý kuchař Bill Granger. Pořad Vaříme s Billem vás naučí proměnit jednoduché ingredience a postupy ve vášeň na talíři. Vařit začínáme v 11:20.

Odpoledne na Barrandově sledujte další díl klasiky českého kriminálního žánru. Členové pražské „mordparty“ pod vedením policejního rady Vacátka jsou zpět v akci. Dnes na scénu zločinu vstoupí alkohol…Hříšní lidé města pražského začínají v 16:00.

Australský zábavný tým Comedy Inc. vás přesvědčí, že jim nic není svaté a nic není před nimi v bezpečí. Humor, provokace, parodie a vtipné reklamy sledujte v pořadu Parodie komedie ve 20:05.

V půl deváté přijměte pozvání do soukromí známých osobností a celebrit. Pelíšky slavných navštíví místa, kde byste přítomnost slavných osobností mnohdy nehledali. Kde tráví svůj volný čas? Kam se chodí bavit osobnosti české kultury a společenského života? To vše zjistíme dnes u ochutnávky slivovice o Heleně Zeťové.

Následovat bude film s roztomilou Audrey Tautou (Amélie z Montmartu). V romantické komedii Nejsem na prodej zjistíte, že peníze nejsou zdaleka všechno. Jak sama hlavní hrdinka pozná, nejdůležitější je, co má člověk uvnitř. Sledujte ve 20:45.

Galerii životních příběhů žen, které se věnují „nejstaršímu řemeslu “ vám přináší jedinečný seriál Satisfakce na Barrandově. Další životní příběh ženy, která zkouší žít dva oddělené životy, uvidíte dnes po půl jedenácté.

Neděle

Opičky tak, jak je neznáte! Roztomilá, hravá stvoření se mění na drzé a nepříjemné protivníky…i takové umí být Opičky uličnice. Fascinující záběry z dílen National Geographic sledujte v jedinečném dokumentu v 8:20 na Barrandově.

I v dnešní době platí, že v jednoduchosti je genialita. Obzvlášť, když je řeč o vaření. Stačí jednoduché recepty, dostupné suroviny a umělecké dílo je na světě. Inspirujte se světově proslulým šéfkuchařem Billem Grangerem v pořadu Vaříme s Billem v 11:25.

Odpoledne uvidíte další díl klasiky českého kriminálního žánru. Členové pražské „mordparty“ pod vedením policejního rady Vacátka jsou zpět na scéně zločinu. Dnes jim pořádně zamotá hlavy zdánlivě neřešitelný případ. Hříšní lidé města pražského začínají v 16:05.

Unikátní dokumentární cyklus o různých podobách lásky a vášně pokračuje další neděli na Barrandově. České milování tentokrát „O lásce k bohu“ sledujte ve 20:05.

Život sám napsal i další příběh, který můžete sledovat ve 20:45 na Barrandově. Chlapec s těžce nemocným srdcem našel oporu v ženě, která má na svém srdci také spoustu šrámů. Příběh o dvou křehkých srdcích, které se navzájem vyléčí, sledujte ve filmu podle skutečné události Náhradní máma.

Atentáty zahalené tajemstvím rozkryjeme společně s dokumentárním seriálem Atentáty na objednávku. Atentát na „brouka“ Johna Lennona šokoval celý svět. Byl obestřen řadou záhad a nejasností, ovšem až do teď. Sledujte jejich objasnění před půl jedenáctou.

Zbytek nedělní noci bude již tradičně ve znamení studentského, amatérského a nezávislého filmu. Jak si dnes stojí film mimo mainstream? To a mnohem víc zodpoví Profilm. Tentokrát se ohlédneme za festivalem animovaného filmu Anifest 2009.

Speciální tip

Bojujete s každodenním úklidem vaší domácnosti? Sledujte v akci profesionály. Kim a Aggie vám s úklidem spolehlivě poradí každý všední den v podvečer. Hnus a špínu amerických domácností likvidují v pořadu Máte doma uklizeno.

Poté získáte nejnovější informace z Česka. Aktuální témata, o kterých česká společnost opravdu mluví atraktivně a s názorem. To je zpravodajský pořad 90 minut na TV Barrandov.

Více informací na www.barrandov.tv