Pondělí

Mají majetek, o kterém může běžný člověk pouze snít. Zavítejte na návštěvu k největším boháčům a poznejte jejich životní styl. V osmé epizodě amerického dokumentu Evropští boháči uvidíte báječný život lidí, kteří si splnili svůj sen. Tip TV Barrandov představí pohádkový svět mocných. Sledujte ho od sedmé hodiny večerní.

Rybářka Anna je zklamána životem. Společnost ji dělá pouze lachtan Williem. To se má brzy změnit. Do města přijíždí atraktivní zvěrolékař Thomas a jeho dvě děti. Německý romantický film Léto s lachtanem začíná pět minut po osmé hodině večerní.

Indíra Gándhí byla první ženou ve funkci premiéra Indie. Z této pozice vládla zemi přes patnáct let. V roce 1984 byl na ní spáchán atentát, který nepřežila. Po její smrti se ujal vlády syn Rájiv. Ten byl nejmladším Indem zvoleným do premiérské funkce. V roce 1991 ho stihl stejný osud jako jeho matku. Tamilští fanatikové prostřednictvím atentátu ukončili jeho život. Britský dokument Atentáty na objednávku sledujte deset minut před desátou hodinou večerní.

Úterý

Operace Foxley byla nerealizovaným plánem na odstranění fanatického vůdce nacistického režimu. Provést ji měla britská speciální jednotka zvláštních operací. Na Hitlera bylo během jeho krutovlády spácháno několik atentátů, ale i ty nejlépe zorganizované dokázal zázrakem přežít. Dvoudílný hraný dokument televize BBC dává mimo jiné prostor vojenským historikům, kteří rozebírají šanci na případný úspěch tohoto projektu. První část britského dokumentu Zabít Hitlera sledujte v sedm hodin večer.

Klinický psycholog Tony Hill spolupracuje s policií na odhalování sériových vrahů. Řeší zdánlivě neřešitelné případy a jedinou jeho jistotou zůstává, že vrah bude vraždit do doby, než bude zastaven. Britský krimi seriál Profil vraha začíná pět minut po osmé hodině večerní. V epizodě nazvané Nářek oběti vyšetřuje policie případ ženy, která zabila několik dětí. Není ovšem ochotná sdělit, kam ukryla jejich těla.

Speciální jednotka MPU je zaměřena na pátrání po pohřešovaných osobách. S každou minutou se šance na jejich nalezení snižuje. Policisté proto pracují pod obrovským časovým tlakem a s vědomím, že lidský život závisí na jejich schopnostech. Třetí epizodu druhé série belgického krimi seriálu Pohřešování sledujte od 21:45. Policejní důstojník Vincent Wemaas je pohřešován. Důvodem je zapletení jeho bratra do ilegálního obchodu s diamanty. Snaží se bratra dostat z nebezpečné situace nebo se stal obětí mafie?

Parta protagonistů úspěšné stand-up série „Na stojáka“ se vrací ve zcela nové roli. Konečně je tu vpravdě nezávislá televize se zdravým nadhledem i podhledem. Nekompromisní sonda do světa bulváru! Jak si kláštery poradily s energetickou krizí? Chcete vědět jak vyzrát na skořápkáře? Vaše oblíbená Koko TV začne vysílat ve 22:45.

Středa

V kritických okamžicích dokážeme překonat vlastní limity. Vůle člověka k životu může být neuvěřitelně silná. Britský dokumentární seriál Přežít vznikl na základě skutečných příběhů. V sedm hodin večer sledujte příběh tří horolezců, kteří si výstupem na Aljašku, chtějí splnit svůj životní sen. Díky nepřízni počasí se jejich dobrodružná výprava změní v největší noční můru.

Sympatická Marion vyvíjí veškeré úsilí, aby byla perfektní babičkou. Její pracovní i soukromý život tím ovšem trpí. Z práce je propuštěna a manžel jí je nevěrný. První část belgického filmu Babička na plný úvazek sledujte pět minut po osmé hodině večerní.

Poznejte proces vyšetřování zločinu od samého začátku po jeho konec. Různé případy mají vždy stejné hlavní aktéry, kterými jsou vrah a jeho oběť. Australský dokumentární seriál Soudní vyšetřovatelé byl natočen na základě skutečných příběhů. Ve 21:50 si nenechte ujít tip TV Barrandov. V malém městě dojde ke třem brutálním vraždám. Spojitost mezi nimi je známá, ale vrah nikoliv.

Čtvrtek

Afrika - to je rozpálený písek, hory, lesy a spousta zvěře. Poznejte krásu černého kontinentu z jiné perspektivy. První epizoda britského dokumentu Divoká Afrika bude věnována africkému pohoří. Sledujte ji od 19:00 na Barrandově.

Dvanáct hraných filmů, které byly inspirovány skutečnými a velmi tragickými událostmi. Devátá epizoda se věnuje životnímu příběhu matky a dospívající dcery. Nový partner matky se jeví jako naprosto dokonalý. Dospívající dceři se ovšem věnuje víc, než by bylo zdrávo. Slovenský seriál Ako som přežil je tipem TV Barrandov a začíná pět minut po osmé hodině večerní.

Speciální jednotka MPU je zaměřena na pátrání po pohřešovaných osobách. S každou minutou se šance na jejich nalezení snižuje. Policisté proto pracují pod obrovským časovým tlakem a s vědomím, že lidský život závisí na jejich schopnostech. Čtvrtá epizoda druhé série belgického krimi seriálu Pohřešování začíná v devět hodin večer. Po divokém večírku studentů se ztratila dcera prokurátora. Policisté rozjíždějí velké pátrání, ale brzy zjišťují, že rodina ukrývá zdrcující tajemství.

Policisté z komediálního seriálu Profesionálové se jen nepatrně liší od těch skutečných. Své případy řeší pomocí netradičních vyšetřovacích metod a postupů, ale vždy s úspěchem. V deset hodin večer se o tom můžete sami přesvědčit.

Pátek

Každá minuta je neskutečně důležitá! Může rozhodnout o životě či smrti uneseného. Speciální jednotka rotterdamské policie se o tom nejednou přesvědčila. Sledujte jejich případy dle skutečných událostí v nizozemském krimi seriálu Zmizeli beze stopy III. Osmou epizodu nazvanou Zmizelé rande sledujte od sedmé hodiny večerní.

Hledáte inspiraci pro víkendové vaření? Britský life-style dokument Gurmáni na cestách je ta správná volba. David a Simon nejsou profesionální kuchaři. Jednoduše vaří s láskou a jedí s chutí. Na svých motorkách se tentokrát vydali do Namibie vyzkoušet místní speciality. Začátek je ve 20:05.

Hrdinou, řítícím se z jednoho neštěstí do druhého, je bývalý účetní Řehoř Maršíček. Po infarktu se rozhodne žít klidným životem, přestane kouřit, pít a začne jíst zdravě. Ale předsevzetí časem vezmou za své a jeho život je jeden velký nervák plný neřestí. Sledujte vynikající českou komedii Všichni musí být v pyžamu ve 20:40.

Všichni lékaři určili nádor v mozku malého chlapce jako neoperovatelný. Jen jeden se rozhodl vzít osud malého chlapce do svých rukou a operovat. České filmové pátky pokračují snímkem umělěcky pozoruhodným a zároveň divácky stále velmi atraktivním. Začátek filmu Skalpel, prosím je ve 22:20 na Barrandově.

Sobota

Prostřednictvím francouzského dokumentu Svět křížem krážem se vydejte na cestu kolem světa. Čeká na vás 52 míst, které představí světově proslulí novináři. V 08:50 poznejte africký kontinent. Dnes se budeme toulat po Nové Guineji.

Toužíte proměnit váš pokrm v umělecké dílo? Nechte se inspirovat světově proslulým kuchařem Billem Grangerem. I z jednoduchých receptů a dostupných ingrediencí lze mít nevšední kulinářský prožitek. Od 11:50 se o tom díky pořadu Vaříme s Billem můžete přesvědčit.

Víkendové odpoledne na Barrandově přináší další díl klasiky českého kriminálního žánru. Členové pražské „mordparty“ pod vedením policejního rady Vacátka jsou zpět v akci. Dnes na scéně zločinu bude řádit „velký“ a „malý“ vrah. Hříšní lidé města pražského začínají v 16:00.

Váš oblíbený host na sobotní večer, blondýn Pierre Richard je zpátky. Návrat velkého blondýna opět postaví francouzskou tajnou službu hlavou vzhůru. Začátek na Barrandově ve 20:05.

Vaše bránice si s TV Barrandov i nadále neodpočine. Australský zábavný tým Comedy Inc. Vás přesvědčí, že jim není nic svaté a nikdo před nimi není v bezpečí. Legraci, provokaci, parodii a vtipné reklamy sledujte v pořadu Parodie komedie. Začátek pořadu je ve 21:30 na TV Barrandov.

Sobotní noc bude ve znamení romantiky s Adrienem Brodym. Dva povedení zlodějíčci zasvěcují mladou dívku do tajů světa podvodů. Ona je zase na oplátku učí lásce. Láska po zlém se chystá ve 22:00.

Neděle

Vypravte se po ránu na expedici po džunglích Tanzanie. Přivítá nás místní Šimpanzí rodinka. Díky ní budeme moci poznat život živočicha natolik podobného nám lidem. Návštěva mezi šimpanzi začíná v 08:45.

Hledáte nápad pro nedělní oběd? Nechte se inspirovat světově proslulým kuchařem Billem Grangerem. Jednoduché recepty, dostupné suroviny a jedinečný výsledek. Přesně to na vás čeká v pravé poledne v pořadu Vaříme s Billem. Dnešní epizoda je věnována receptům na dlouhé horké dny.

Víkendové odpoledne na Barrandově přináší další díl klasiky českého kriminálního žánru. Členové pražské „mordparty“ pod vedením policejního rady Vacátka jsou zpět v akci. Dnes na scéně zločinu zamotá hlavy Lady McBeth z Vinohrad. Hříšní lidé města pražského začínají v 16:10.

Se svými dětmi se ocitla ve špatnou dobu na špatném místě. Stala se svědkem vraždy a životy všech jsou v ohrožení. Program na ochranu svědků selhal a začíná boj o spravedlnost a životy členů rodiny. Thriller podle skutečné události Rodina na útěku sledujte ve 20:05.

Být chudým aristokratem žijícím ve zchátralé tvrzi není jistě nic příjemného. Veselá parta kolem Ivana Mládka i tak nešetří humorem. Další epizodu úspěšné konverzační komedie Cyranův ostrov sledujte ve 21:40. Dnes se vydají bojovat proti globálnímu oteplování.

Jan Saudek je úspěšný, osobitý a kontroverzní muž. Talkshow Jana Saudka je stejná jako její moderátor. Hosty jedinečné show budou: Tereza Podařilová, Petr Fejk a Dan Bárta. Jan Saudek začíná vyprávět a zpovídat ve 22:25.

Více informací na www.barrandov.tv