SOBOTA 5. 5. 2012

Blanka Matragi – zrození pohádky, ČT 2, 21:00

Akademická malířka Blanka Matragi narozená ve Světlé nad Sázavou je módní návrhářka. Vystudovala střední uměleckoprůmyslovou školu sklářskou a Vysokou školu uměleckoprůmyslovou v Praze, obor oděvní výtvarnictví a získala titul akademická malířka. Roku 1978 vyhrála návrh kolekce pro Letní olympijské hry v Moskvě. V roce 1982 v Bejrútu otevřela salon "Blanka Haute Couture". V roce 2002 obdržela v Praze cenu Salvadora Dalí a roku 2003 získala titul Významná česká žena ve světě. Její životní osud je podivuhodný. Dokument popisuje několik hektických dnů přípravy a realizace její módní přehlídky v Obecním domě v Praze, kterou 6. října 2011 oslavila 30 let své práce.

Domácí mazlíček, TV Nova, 22:00

Hledáte něco u čeho se můžete plně odreagovat, vypnout mozek a jen tak nad ničím nepřemýšlet? Pak se určitě podívejte na příběh dívky, která musí přežít v reálném životě, a to i přesto, že celý svůj život nedělala nic jiného než práci pro Playboy. Zvládne to, nebo se vrátí ke zlatavému pozlátku lehkého porna. Garantujeme, že o zábavu nebude nouze. V hlavních rolích uvidíte Annu Faris a Colina Hankse.

Plán hry, Prima Family, 20:00

Krásných chlapů není nikdy dost, a proto ani v sobotu nemůže jeden chybět. Dwayne Johnson je hráčem amerického fotbalu, králem každého večírku a snem skoro každé ženy ve městě Boston. Rodinný život je pro něj překážkou a něčím, co by mu jen kazilo image. Jenže jednoho dne se v jeho luxusním bytě objeví malá holčička jménem Peyton a řekne mu, že je jeho dcera.

NEDĚLE 6. 5. 2012

Bumerang, TV Nova, 23:20

Komedie o dobyvateli ženských srdcí, který byl poražen pravou láskou. I v lásce platí, že na každého jednou dojde. Obzvlášť když si nedá pokoj. Jako třeba šéf marketingového oddělení úspěšné kosmetické firmy Marcus Graham. Ženy jsou jeho životní zálibou a chlubí se tím, že dosud žádná neodolala jeho šarmu. Najde Eddie Murphy tu ideální partnerku? Třeba v podání Halle Berry.

Procházka v oblacích, Prima Family, 13:40

Otevřete si flašku červeného vína, nalijte si skleničku, pohodlně se usaďte a sledujte lovestory s Keanu Reevesem v hlavní roli. Vojín Paul Sutton se vrací po čtyřech letech z války do San Franciska. Po vystoupení z lodi na něj ale nikdo nečeká. Spěchá tedy domů za manželkou Betty, ona už ale pokračovat ve vztahu nechce. Setkává se s půvabnou dívkou a připojí se k ní na její cestě. Pak už jsou k lásce dveře otevřené.

PONDĚLÍ 7. 5. 2012

Lara Croft Tomb Raider: Kolébka života, TV Nova, 22:20

Poblíž řeckého pobřeží v hlubinách moře objeví archeoložka Lara Croft Lunární chrám, postavený Alexandrem Velikým, ve kterém najde kromě nevídaných pokladů také záhadnou zářící zlatou kouli. Ta je mapou, která je zavede k záhadné Kolébce života. Cestou podivným územím, které střeží Stínoví strážci, dokonce lidé přijdou o život. Pandořina skříňka, plovoucí na hladině černé kyseliny, podle báje Pandořiných slz, je nadosah. Pak vypuká rozhodující boj.

ÚTERÝ 8. 5. 2012

Na Větrné hůrce, ČT 1, 15:10

Slavný román anglické spisovatelky Emily Brontëové sugestivně líčí prostředí, v němž hrdina vyrůstal, osvětluje příčiny, pro které se z normálního chlapce vyvinul v ovzduší nenávisti tvor, který splácí všechny domnělé i skutečné křivdy nelidským způsobem a jenž nezná slitování ani sám se sebou. Jediná bytost, žena, která je schopná učinit z něj normálního člověka, se provdá za jeho soka a za dramatických okolností umírá. Tím jsou spáleny všechny mosty mezi hrdinou a okolním světem a začíná příběh fanatické pomsty na všech příslušnících rodiny milované ženy. Filmové zpracování britského režiséra Petera Kosminského usiluje o maximální věrnost předloze a o evokaci dobové atmosféry prostřednictvím pečlivě rekonstruovaných reálií. Diváky též okouzlí romantická kamera, bohatě těžící z drsné krásy yorkshirských exteriérů a sugestivní hudba japonského skladatele Ryuichi Sakamota. K přesvědčivosti snímku přispívají herecké výkony Ralpha Fiennese a Julliette Binocheové v hlavních rolích. V roli vypravěčky příběhu, tedy samotné Emily Brontëové, vystupuje slavná irská zpěvačka Sinéad O'Connorová. Film byl počátkem 90. let uveden v kinech pod názvem Bouřlivé výšiny.

Želary, ČT 1, 20:00

Příběh o lásce a současně střetu dvou odlišných povah je zasazen do období 2. světové války. Hlavní hrdinka příběhu, mladá lékařka (Anna Geislerová), je nucena opustit město a skrýt se před okupanty ve vysokohorské vsi. Tam nalézá útočiště v chalupě zemitého Jozy (György Cserhalmi) a po počáteční nedůvěře se mezi nimi vytváří upřímný, později milostný vztah. Eliška poznává i tvrdý život lidí v tomto Bohem zapomenutém místě, kde lidé dokáží být milí i krutí stejně jako příroda kolem. Film vznikl přepisem stejnojmenného povídkového souboru Květy Legátové, podle scénáře Petra Jarchovského a v režii Ondřeje Trojana. Anna Geislerová za tuto nádhernou roli získala Českého lva a další ocenění.