RODINNÁ KOMEDIE

Jak se krotí krokodýli, TV Nova, 24. 8. 2012, 20:20

Taky jste měly rády filmy ze sedmdesátých let Jak vytrhnout velrybě stoličku a Jak dostat tatínka do polepšovny režisérky Marie Poledňákové? Na nezapomenutelné příběhy a roztomilého Tomáše Holého chtěla stejná žena navázat i v tomto století, a to volným pokračováním. Nečekejte, že příběh dosahuje kvalit předchozích dílů, ale přeci jen si názor musíte udělat sami. Každopádně ale patří mezi rodinné filmy, ke kterým můžete vzít i ty nejmenší děti.

AKČNÍ

Kill Bill, TV Nova, 24. 8. 2012, 22:45

Uma Thurman se jako zraněná Nevěsta, která po napadení přišla o dítě a snoubence, touží pomstít jistému Billovi. Na tuhle cestu se vydává po celých čtyřech letech v kómatu. Je ale z cesty nenávisti návratu? Quentin Tarantino stvrzuje svou pověst kultovního autora akčním příběhem o pomstě, lásce a nenávisti. Klíčovou roli v jeho novém autorském opusu hrají klasické asijské filmy ze 70. let využívající prvků wuxia filmů. Podobně jako několikrát předtím, i nyní si Tarantino pohrává s chronologií svého příběhu: vyprávění je členěno do deseti kapitol, jejichž časová posloupnost je rafinovaně zpřeházena. Film je podle ČSFD 86. nejoblíbenějším filmem.

MUZIKÁL

Mary Poppins, ČT 1, 25. 8. 2012, 09:00

Banksovi jsou úplně normální rodina, žijící v pěkném domě v Třešňové ulici č. 17. Bohužel pan a paní Banksovi pro samou práci nemají na své děti tolik času, kolik by si přáli, a proto musí pro ratolesti najmout paní na hlídání. Jednou se objeví Mary Poppinsová, kterou ztvárnila Julia Andrewsová. Mary Poppinsová je na první pohled důstojná osoba, se kterou není radno žertovat, ale i bytost plná fantazie, která navíc umí čarovat! Velké dobrodružství začíná! Podkladem nestárnoucí rodinné muzikálové komedie z roku 1964 se stala dětská knížka anglické spisovatelky P. L. Traversové z roku 1934. Příběh zasazený do Londýna r. 1910, plný fantazie a bláznivých nápadů, je ideální předlohou pro filmovou adaptaci a poskytuje vynikající muzikálovou příležitost Julii Andrewsové, která za svůj výkon získala Oscara.

ŽIVOTOPISNÝ FILM

Sissi (1/2), ČT 1, 25. 8. 2012, 21:55

Rakouská císařovna a později korunovaná maďarská královna Alžběta Bavorská, přezdívaná Sissi, byla již za svého života středem pozornosti nejen u dvora, ale i mezi lidem. Nová německo-rakouská koprodukce, kde titulní roli ztvárnila mladá herečka Cristiana Capotondiová, ukazuje Sissi jako prototyp emancipované ženy, jež hrdě a svéhlavě čelila tlakům dvorské etikety, které na ni uvalovala tchyně arcivévodkyně Žofie. První část dvoudílného snímku, odehrávající se v rozmezí let 1853 až 1857, se zaměřuje na počáteční léta manželství Sissi a Františka Josefa.

EROTICKÁ KOMEDIE

Chlípník, ČT 1, 26. 8. 2012, 21:10

Jemnou erotickou komedii napsal Zdeněk Svěrák podle Maupassantovy povídky Nestyda Morin. Vypráví příběh nesmělého sedláka, který se vydal do Prahy koupit chomout a vrátil se domů s pověstí chlípníka. Nezasloužená pošramocená pověst je pro něj velkou ránou, je zažalován za domnělé znásilnění, a tak je šťasten, když se nabídne pomoci situaci vyřešit místní novinář. A podaří se mu to skvěle. Svým nenápadným tlumeným humorem a atmosférou připomíná Chlípník slavný film Postřižiny.

ROMANTICKÁ KOMEDIE

Jak ztratit kluka v 10 dnech, TV Nova, 26. 8. 2012, 11:25

Na nedělní dopoledne se hodí skvěle americká odpočinková komedie, která se může pyšnit tím, že opravdu baví, má nápad, je jiná a mezi hlavními hrdiny to příjemně jiskří. Hlavních rolí se ujali Kate Hudson a Matthew McConaughey. Redaktorka Andie má napsat článek o tom, jak ztratit kluka, manažer reklamní agentury Ben chce zase získat kampaň na diamaty, a proto musí sbalit ženu, která se do něj zamiluje. Tihle dva se setkají a dají to dohromady…může to ale dopadnout dobře?

ROMANTIKA

Přístav naděje, Prima Family, 26. 8. 2012, 13:35

Sandra Bullock zažije tu nejhorší noční můru, kterou může žena zažít. V přímém přenosu v televizní show se dozví, že ji manžel podvádí s její nejlepší přítelkyní. Sbalí proto svoji dceru a stěhuje se k matce, kde se snaží postavit zpět na nohy, najít rovnováhu a vrátit se do života. I když se to na první pohled zdá nemožné, hlavní hrdinka Birdee to zvládne, navíc se sblíží s osmiletou dcerkou a možná najde i novou lásku.