THRILLER

Úkryt, TV Nova, 6. 4. 2012, 23:35

Matka dokáže pro své dítě udělat opravdu cokoli, zvláště tehdy, je-li v ohrožení. Jodie Foster a její malá dcera v podání Kristen Stewart se nastěhují do luxusního domu s tajnou místností, která je takovým nedobytným úkrytem. Hned první den se do domu vloupou zloději. Matka s dcerou se schovají v úkrytu a teď už je jen na nich, zda se dokážou ochránit do příjezdu policie. Tušíte, jak to dopadne? Mají šanci na záchranu, když jsou samy dvě ženy v místnosti uprostřed domu, který je plný lupičů schopných zabíjet?

ROMANTIKA

Šílená/krásný, Prima family, 7. 4. 2012, 9:40

Láska si nevybírá, nezáleží na věku, pohlaví, vzdělání, postavení…prostě přijde a když je pravá, vydrží až do konce života. Mezi Kirsten Dunst a Tayem Hernandezem vznikne romantický milostný vztah, ale rodiny obou proti vztahu brojí. Podlehnou mladí lidé nátlaku okolí a vzdají se lásky pod několika výhružkami? Ale položme si důležitou otázku: Je vůbec možné vzdát se opravdové lásky?

POHÁDKA

Nejkrásnější hádanka, TV Nova, 7. 4. 2012, 20:00

Právě probíhají velikonoční prázdniny, a tak i pro děti si naše televize něco skvělého připravily. U nové české pohádky se navíc pobaví i rodiče. Je to totiž pohádka o tom, jak hádanky pomohly ke štěstí nejen princezně a Matějovi. Jako už tradičně pohádka vznikla pod taktovkou režiséra Zdeňka Trošky a v hlavních rolích se objeví Jan Dolanský a Veronika Kubařová. A nebojte, bude mít šťastný konec.

PSYCHOLOGICKÝ FILM

Mamas & Papas, 8. 4. 2012, ČT 1, 20:00

Čtyři příběhy filmu vytvářejí mnohavrstevnou mozaiku osudů několika manželských a partnerských dvojic, které v náhlé zlomové životní křižovatce řeší otázky chtěného, nechtěného, vytouženého i zmařeného rodičovství. Souběžné a nepřímo se prolínající příběhy odkrývají problémy současné rodiny v širším kontextu, než je jen individuální osud jednotlivce, a s nebývalou otevřeností tak odkrývají hlubší podstatu fenoménu moderní rodiny a partnerských vztahů. Specifická práce s herci, kteří neznali předem scénář a byli vždy nově vystaveni situaci, v níž se postavy nacházejí, dodává filmovému zpracování nesmírně autentický výrazový ráz, který se dotýká takřka každého z nás.

KOMEDIE

Šest dní, sedm nocí, Prima family, 8. 4. 2012, 21:10

Která z nás, dámy, by nechtěla ztroskotat na opuštěném ostrově s krásným a charismatickým chlapem. Třeba v podání skvělého Harrisona Forda? Já bych se tomu tedy nebránila. Hlavní hrdinka ve filmu s tím měla nejdřív problém, ale nakonec ji přemohla láska. A není se čemu divit. Mladý Ford byl krasavec tělem i duší, a tak nebylo těžké mu podlehnout. V ženské hlavní roli se objeví Anne Heche. Vydrží jejich láska i v civilizaci, nebo se vše vrátí do starých kolejí?