PONDĚLÍ 4. 4. 2011

Julie Lescautová

Poznejte náročný život francouzské policistky, která sama vychovává dvě dcery a má na starosti ochranu francouzského maloměsta Meaux. Jak se Julie Lescautová ponoří do svého prvního případu, únosu dětí přistěhovalců, jak zvládne odhalovat dávná i současná tajemství svého nového působiště, či jak ji přijmou její noví podřízení a co budou v novém bydliště dělat dcery v pubertě sledujte na TV Prima v 15:30.

ÚTERÝ 5. 4. 2011

Jedna ruka netleská

Sledujte skvělé herecké výkony českých herců Ivana Trojana, Jiřího Macháčka a mnoha dalších ve skvělém filmu Davida Ondříčka Jedna ruka netleská. Nenapravitelného smolaře Standu právě pustí z vězení. A co se asi tak stane, když smolař potká ještě většího nešťastníka? Jejich smůla se násobí a to nemůže dopadnout jinak než tragikomicky.

  • O tom se můžete přesvědčit na ČT 1 ve 21:00.

STŘEDA 6. 4. 2011

Neobyčejné životy: Jana Štěpánková

Středeční večer můžete věnovat oblíbené herečce Janě Štěpánkové. Nejdříve se můžete podívat na její umělecké kořeny a na to, jakou cestou musela projít, aby se stala hvězdou. Nejen televizní, ale také hlavně divadelní. A jaký byl její život mimo televizní kamery. To sledujte v dokumentu Neobyčejné životy na ČT 1 ve 20:55.

  • Hned poté můžete vidět další dva filmy, ve kterých hraje. A to film Manželství Mamerta Kalivody a komedii Zdravá vdova.

ČTVRTEK 7. 4. 2011

Láska a válka

Čtvrteční noc věnujte svému manželovi…společně se navečeřte a udělejte si příjemný večer, který můžete završit filmem Láska a válka. Jaké to je potkat svoji pravou lásku za I. světové války? A také můžete vidět, jak krásný a zároveň krutý a nespravedlivý může skutečný život být.

  • Nakonec vám zaručujeme, že usínat budete přitisknuti těsně k sobě. Ve 23:55 film vysílá ČT2.

PÁTEK 8. 4. 2011

Flynn Carsen: Honba za Kopím osudu

Milujete dobrodružství a odkrývání záhad, které před námi skryly minulé generace? Pak se na cestu vydejte s Flynnem Carsnem a zachraňte svět. V knihovně budete ochraňovat mimořádně cenné historické a často i magické artefakty, jako je Archa úmluvy, Pandořina skříňka, Zlaté rouno, Svatý Grál, meč Excalibur, originální Monu Lisu, jablko Adama a Evy či část Kopí osudu, kterým byl bodnut Kristus na kříži…a právě ten poslední kousek ukradne Hadí bratrstvo. Společně se pak vydáte do Amazonského deštného pralesa, do Himaláje a tibetského Shangri-La, abyste ho dostali zpět.

  • Dobrodružnou komedii Flynn Carsen: Honba za Kopím osudu sledujte na TV Nova ve 20:00.

SOBOTA 9. 4. 2011

Kafe.cz říká:

  • Sobota je nabitá skvělými televizními pořady. Pro sledování s dětmi doporučuje Zlatý Kompas, a pokud nebudete mít doma děti a plánujete dámskou jízdu, určitě si zapněte dokument o Lucii Bílé. S manželem navíc můžete sledovat film podle skutečné události Gorily v mlze.

Lucie Bílá 011

Zajímá vás život českých celebrit a ještě když jde o naši nejslavnější zpěvačku? Pak určitě sledujte dokument režiséra Jiřího Kose, který tři roky sbíral materiály zachycující méně známou stranu života Lucie Bílé. A to i zákulisí koncertů nebo domácí prostředí. V dokumentu se navíc objeví i řada dalších známých osobností, třeba Marta Kubišová nebo prezident Václav Klaus.

  • Dokument Lucie Bílá 011 vysílá ČT 1 ve 20:00.

Zlatý kompas

Chtějí vaše děti domácího mazlíčka, ale vy máte strach, že by to mohlo dopadnout stejně jako s novou hračkou, kterou jste jim koupila a teď leží v koutě celá zaprášená. S pejskem byste stejně nakonec chodila ven vy a morče nebo papouška byste po večerech stále čistila, zatímco dítko by mělo jinou zábavu. Tak se s nimi v sobotu posaďte k televizi, pusťte Zlatý kompas a společně se přeneste do světa, kde můžete zažít nejen fantastické dobrodružství, ale také zde duše provázejí člověka v podobě zvířat a děti se o ně musí starat.

  • Můžete jim tak vlastně názorně ukázat, že i ten mazlíček potřebuje chránit, jíst a venčit. Sledujte na TV Nova ve 20:00.

Gorily v mlze – Příběh Dian Fosseyové

V sobotu po obědě můžete společně se Sigourney Weaverovou zachraňovat nám tolik podobné gorily. Na TV Prima ve 13:20 sledujte film, který byl natočen podle skutečného příběhu. A jaký to byl příběh? V roce 1966 se Dian Fosseyová přihlásí jako dobrovolník pro sčítání horských goril, jejichž počet klesl na kritickou hranici asi pěti set kusů, ve střední Africe. Dian mezi gorily začne denně chodit a pozorovat zblízka jejich život a zvyky. K všeobecnému údivu ji po nějaké době gorily začnou pouštět do své bezprostřední blízkosti a dokonce i vůdčí samec, kterému dá Dian jméno Digit, si na ni pomalu zvyká.

  • Ve filmu Gorily v mlze se Dian pokouší také bojovat s pytláky, kteří tato vzácná zvířata loví buď pro různé zoologické zahrady, nebo kvůli suvenýrům…

NEDĚLE 10. 4. 2011

Trosečník

Také máte občas chuť utéct od všech problémů, od nalinkovaného života, od zlobivých dětí a nepořádného manžela a cítit se konečně zase svobodně? Prostě jet a jet a skončit na místě, kde nic a nikdo nebude? A co byste si s sebou na pustý ostrov vzala? Mobil, notebook, jídlo, knihy? Jenže, co kdybyste neměla tu možnost a skončila na pustém ostrově znenadání a poznala stejně jako uspěchaný manažer Tom Hanks, že na opuštěném ostrově je čas pouze relativním pojmem.

  • Jak strašidelné to může na osamoceném ostrově být, vám ukáže film Trosečník, který vysílá TV Nova ve 12:25.