Výstava: Počátky lyžování v království českém

Kde: Severočeské muzeum v Liberci

Výstava o počátcích českého lyžování a jeho průkopnících, kteří se svojí lyžařskou výzbrojí dobývali od konce 19. století naše hory a určovali směr a vývoj lyžování. Expozici doplňují cenné předměty z pozůstalosti po J. R. Ořovském a Bohumilu Hančovi. Výstava připomíná tři významná výročí v historii českého lyžování - 100 let od tragické smrti Bohumila Hanče a Václava Vrbaty, 110 let založení svazu lyžařů v Království českém panem Josefem Rösslerem Ořovským a 80 let od jeho smrti.

Tip šéfredaktorky Jany: Já tam jdu. Musím se přece mrknout, jak se u nás začaly používat slavné Ski, na kterých jsem se minulý víkend málem přizabila:-). A taky miluju film Krakonoš a lyžníci! V sousedním Jablonci si pak koupím korálky a večer budu navlíkat. Dobrý plán, ne? Napište do Diskuse pod článkem, co hodláte podniknout vy nebo tipy na zajímavé akce ve vašem okolí.

Pro rodiny s dětmi: Nový aquapark Šutka v Praze

Kde: Troja

Jít si s dětmi zaplavat, to je ideální tip na zimní víkend. Víte o novém aquaparku, který začal oficiálně otevíral teprve před několika dny? Najdete ho v Praze Troji. Perlička: Neuvěřitelné. Stavěl se od roku 1987! Teď je konečně hotový. O víkendu je otevřeno od 10:00 do 22:00 hodin.

Návštěvníci aquaparku mají k dispozici dva velké tobogány, vodopád, divokou řeku, posilovnu, whirlpool, skluzavky, restaurace, vodní bar, bowling a další příslušenství. Součástí areálu jsou dvě finské sauny s venkovními ochlazovacími bazénky a dvě parní lázně. Areál pojme až 3 000 návštěvníků.

Nádherná podívaná: Šediváčkův long – Extrémní závod psích spřežení

Kde: Jedlová v Orlických horách 22. - 26. ledna

Ideální podmínky, krásná zvířata, odvaha v přímém přenosu. To jsou závody musherů. Udělejte si čas a jeďte se na ně podívat.
V Deštném v Orlických horách proběhne již 17. ročník extrémního závodu psích spřežení Šediváčkův long. Pro mushery a jejich psy je připravena trať dlouhá 222 kilometrů po stezkách Orlických hor.

Šediváčkův long patří k nejdelším závodům psích spřežení v České republice a k jednomu z nejtěžších závodů v Evropě.

Naučte se orientální tance: Od základů až po večerní taneční show ORIENTAL DANCE SHOW

Kde: v Ústí nad Labem v sobotu 26. ledna od rána do večera

Proběhne hned několik workshopů pod vedením zkušených lektorek. Ještě jsou volná místa, a tak moc neváhejte. Podrobnosti na www.ddmul.cz
Program akce: 10,00 – 12,30 hod. Seznamovací seminář zahrnující základy ATS(Stania Mužíková), ITS (Irena Čepická), BOLLYWOOD (Líba Rážová), Raqs sharki (Lenka Svatušková), 13,30 – 15,30 hod. Seminář TRIBAL FUSION, lektorka: Stania Mužíková, 16,00 – 18,00 hod. Seminář Improvisation Tribal Style, lektorka: Irena Čepická
Cena za 1 seminář 250,- Kč. Při přihlášení na všechny 3 semináře akční cena: 599,- Kč
Večer načerpejte inspiraci, čeká vás několik tanečních vystoupení!