Bydlíte-li blízko polských hranic, nezapomeňte se vypravit na návštěvu k našim sousedům. Pražská Zoo je jedna z nejlepších na světě, ale proč ji neporovnat s konkurencí na vlastní oči. V Polsku je celá řada Zoo a safari, ve kterých se bude líbit nejen vašim dětem, ale i vám. Přinášíme vám tipy, kam s rodinou vyrazit.

Zoo Poznaň

Pokud se vydáte do Poznaně, budete mile překvapena. Najdete zde totiž zoologické zahrady rovnou dvě – starší a velmi zajímavá se nachází v centru města, novější a větší potom najdete na okraji. Za návštěvu určitě stojí speciální akvaterárium, které najdete ve staré zoo a především neobvyklá zvířata – jihoamerické jedové žáby, nebo speciální asijské mangrovní ryby.

Tip Kafe.cz: Do staré zoo je vstup zdarma! Zaplatíte pouze za návštěvu akvaterária.

Další informace: www.zoo.poznan.pl

Zoo Safari Świerkocin

Pro všechny rodiny s dětmi je přímo ideální návštěva polského safari. Nachází se poblíž německých hranic v městečku Świerkocin a vyplatí se sem přijet minimálně na celý den. Zábavy si totiž užijete dost a dost! Celé safari můžete projet autem – uvidíte zde lvy, pakoně i kapibary a mnohé další.

Tip Kafe.cz: Pro děti jsou připraveny kozy a lamy a vyřádit se mohou i na kolotočích či ruském kole – a to vše v ceně vstupenky.

Další informace: www.zoo-safari.com.pl

Zoo Varšava

Skvělý zážitek vás čeká i ve varšavské zoo. Na ploše 40 hektarů můžete vidět přes pět tisíc zvířat – a více než pět set různých druhů. Sloni, nosorožci, opice, přes padesát druhů plazů – na to všechno se ve Varšavě můžete těšit. A chybět nebude ani výběh australských zvířat!

Tip Kafe.cz: Novinkou ve varšavské zoo jsou netopýři, ale také čerstvě narozená mláďata – třeba gibon, anebo bizon.

Další informace: www.zoo.waw.pl

Zoo Krakov

Také krakovská zoo se má čím chlubit, i když je menší než ta varšavská. Na dvaceti hektarech můžete obdivovat přes 1 500 zvířat a více než 260 druhů. Mezi nejoblíbenější atrakce patří indičtí sloni, koně Převalského, zebry, tapíři, anebo jihoameričtí lvi. Zoo se může chlubit také velkou sbírkou papoušků, želv, ještěrek a plazů. Koncem srpna do sbírky ještě přibyly surikaty.

Tip Kafe.cz: Pro nejmenší návštěvníky je připravené minizoo, kde děti mohou nakrmit lamy, osly, kozy, králíky či želvy.

Další informace: www.zoo-krakow.pl

Zoo Bydgoszcz

Určitě vás nezklame ani malá polská zoo nacházející se v městečku Bydgoszcz. Zajímavá je především výběrem zvířat – je zde pouze polská fauna, nikoli zvířata z celého světa. A tak na vás čekají medvědi, divoká prasata, jeleni, nebo vydry.

Tip Kafe.cz: Pokud si chcete odpočinout od ruchu velkoměsta, pak je pro vás tato komorní polská zoo tím ideálním místem, kde vládne klid a pohoda.

Další informace: www.zoo.bydgoszcz.com