Luhačovice jsou největší moravské lázně, čtvrté největší a jedny z nejkrásnějších lázní v České republice. Leží v jihovýchodní části České republiky, ve Zlínském kraji, v malebném údolí nedotčené přírody chráněné krajinné oblasti Bílé Karpaty. Prosluly nejen svými přírodními léčivými prameny a příznivými klimatickými podmínkami, ale také malebným prostředím, ve kterém se snoubí krásná příroda a jedinečná architektura Dušana Jurkoviče ve stylu lidové secese.

Zdejší prameny léčí

Za svůj vznik a věhlas vděčí lázně Luhačovice především zdejším přírodním minerálním pramenům, které jsou pro vysoký obsah minerálních látek a pro vynikající proplynění považovány za jedny z nejúčinnějších v Evropě. Lázně spravují celkem 14 minerálních pramenů. Mezi nejznámější z nich se řadí Vincentka, Aloiska, Ottovka a Pramen Dr. Šťastného. Jejich blahodárné účinky jsou využívány k lázeňské léčbě onemocnění dýchacích cest, trávicího ústrojí, cukrovky a poruch pohybového aparátu. Základem léčby jsou pitné kúry, inhalace a přírodní uhličité koupele.

Bohaté sportovní vyžití

Lázně Luhačovice jsou nejen skvělým místem pro lázeňskou léčbu, ale také oblíbeným rekreačním střediskem s pestrou nabídkou volnočasového vyžití. Vyznavačům aktivního odpočinku lázně nabízejí množství turistických a cyklistických tras, koupaliště, sportovní centra, minigolf i malý lyžařský vlek. Luhačovická přehrada pak láká k letní relaxaci, koupání, rybolovu a v zimě k bruslení. Jedinečnou atmosféru lázní dokresluje pestrý společenský život a rozmanitá nabídka kulturních a gastronomických zážitků.