Posázavský Pacifik

První jízda se konala na Velikonoce a tento týden se můžete svézt Karlem I. do Neratovic, Brandýsa nad Labem a do Mělníka, v květnu pak na Dobříšské májové slavnosti nebo za zlatým pokladem přes Benešov do Postupic na zámek Jemniště.

V červnu pojede speciál ke Dni dětí a v rámci Posázavských linek koncem června můžete zavítat na bitvu o Brod u Zbořeného Kostelce.


Jindřichův Hradec

Sezona parních vlaků v Jindřichově Hradci začíná 5. května a vláčky jezdí ráno kolem desáté hodiny buď do Nové Bystřice, nebo Kamenice nad Lipou a Černovic u Tábora. Máte pak dvě tři hodinky čas se na těchto místech porozhlédnout, zajít si na oběd, projít se, prohlédnout si historické památky a pak naskočit na zpáteční jízdu.

Ostatně, samotný Jindřichův Hradec a okolí stojí za výlet – ve městě zámek, rybník Vajgar, věž, jezuitská kolej, klášter, synagoga, starobylé domy na náměstí a v okolí zámek Červená Lhota, kde se točila televizní pohádka Zlatovláska. Nebo můžete navštívit poblíž známé rybníky jako Kardaš, Velký řečický rybník, Fejrar či Velký Hroch.


Mladějov

Mladějov na Moravě leží v okrese Svitavy, přibližně v půli cesty mezi Českou a Moravskou Třebovu. Bývalý šamotový závod, dnes sídlo Průmyslového muzea Mladějov a výchozí bod Mladějovské průmyslové dráhy, se nachází bezprostředně za nádražím normálněrozchodné železnice.

Od 5. května každou druhou sobotu jezdí ve dvouhodinových intervalech i zde parní vláček. Jede přes Novou Ves u Kunčiny do Hřebče a zpět. Na Nové Vsi se pro zájemce z řad cestujících koná provázená prohlídka portálu bývalého místního dolu Hugo Karel.

Prohlídky Průmyslového muzea Mladějov, kde se mimochodem nachází i nekuřácká kavárna, ve dnech veřejných jízd začínají vždy po návratu výletního vlaku do Mladějova na nádraží úzkorozchodné dráhy. Hřebeč pak tvoří historickou zemskou hranici mezi Čechami a Moravou a patří k obci Koclířov, vyhledávanému poutnímu místu, zvanému Českomoravská Fatima.