REALITY

13. komnata Jaroslavy Tvrzníkové, ČT 1, 15. 6. 2012, 20:55

Svou hereckou kariéru nastartovala velkolepě. Bylo jí patnáct let a dostala hlavní roli v dodnes známém filmu Robinsonka. Ve Strakonickém dudákovi se tam potkala s tehdy ještě studentem Martinem Štěpánkem a už po třech měsících se stala jeho manželkou. Lásky a pohody si ale moc užít nestihli. Brzy přišly problémy, jejich postoje vedly k zákazům práce a její nedostatek pak k existenčním potížím. Nakonec se po několika těžkých letech rozhodli k odchodu za hranice. Nejprve žili ve Vídni, kde se jim moc nedařilo, později se přestěhovali do Mnichova. To ale nebyl konec pohádky…realita není film, a proto se podívejte na to, co Jarku ještě potrápilo.

KOMEDIE

Den otců, TV Nova, 15. 6. 2012, 09:50

Dámy, věděly jste, že i otcové mají svůj mezinárodní den? Ten je právě tuto neděli, a tak se ještě v pátek dopoledne můžete pokochat příjemnou komedií s podobným tématem otcovství. Úspěšný právník a neúspěšný spisovatel pátrají po mladíkovi, který je podle jeho matky synem jednoho z nich. V hlavních rolích uvidíte skvělého Billyho Crystala a vtipného Robina Williamse.

HOROR

Hráči se smrtí, TV Nova, 15. 6. 2012, 23:50

Nadaný medik Nelson přemluví čtveřici spolužáků k riskantnímu experimentu, jehož cílem je zjistit existenci posmrtného života. Nechá se jimi v provizorní laboratoři na krátkou chvíli přivést do stavu klinické smrti a když pak vypráví o krásném prožitku, rozhodnou se ostatní pokus také podstoupit. Když začne mít Nelson podivné vize, nespojí si je hned se svým pobytem za hranicí života. Jenže jeho stavy začnou brzy nabývat na intenzitě, ohrožovat jeho život, a navíc se objeví také u ostatních. Dokážou medici zjistit příčinu stále děsivějších vidin? A najdou způsob, jak se jich zbavit dřív, než jim podlehnou?

KOMEDIE

Táta nebo milenec? ČT 1, 16. 6. 2012, 16:50

André je rozvedený muž ve středních letech, který chce na jedné straně začít nový život, ale na druhé straně musí se ctí zastat otcovské povinnosti ke své dospívající dceři. Vezme ji na dovolenou do přímořského letoviska na Mauritiu. Teprve nyní André zjišťuje, že Véronique je už vlastně mladá dáma. I když otcovský dohled nabírá na ostražitosti, přesto Véronique ztratí pro osmnáctiletého Benjamina srdce. Aby se pro tohoto chlapce stala co nejzajímavější, vydává Véro svého otce za milence, u kterého se skrývá, protože ji hledá policie kvůli krádeži a drogám. Benjamin jí uvěří každé slovo a jak bývá obvyklé, brzy se na Mauritiu nenajde jediný člověk, který by o tomto podivném "milenci" nevěděl a neodsuzoval jeho chování. Když se André o všem doví, nejraději by, jako každý správný otec, své dceři nařezal a okamžitě odjel, ale... Po boku Gérarda Depardieua, se kterým francouzská komedie Táta nebo milenec? stojí a padá, debutovala mladinká Marie Gillainová.

HOROR

Gothika, ČT 1, 16. 6. 2012, 23:00

Mladá a schopná psychiatrička doktorka Miranda Greyová pracuje v ženské vězeňské léčebně spolu s manželem Dougem a kolegou Petem Grahamem. Jednoho večera se jí zničehonic na silnici zjeví plačící potlučená dívka, která sama od sebe vzplane. Šokovaná Miranda se záhy probudí zavřená v ústavu, ve kterém dosud sama pracovala. Podle všeho v záchvatu zuřivosti brutálně zavraždila svého manžela. Dozví se, že dívka ze silnice byla dcerou šéfa ústavu a že před čtyřmi lety spáchala sebevraždu. Nikdo přirozeně nevěří, že její duch se Mirandě opakovaně zjevuje. Může být Miranda jen blázen, uzavřený ve vlastním světě a trpící sklony k sebepoškozování? Anebo jsou duchové skuteční a jeden z nich chce doktorce něco sdělit?

ROMANTICKÁ KOMEDIE

Made in America, TV Nova, 16. 6. 2012, 14:45

Ona - emancipovaná majitelka malého knihkupectví, nijak půvabná, ale osobitá a laskavá černoška. On - majitel prodejny automobilů, arogantní a užvaněný běloch. Nikdy se nesetkali, a přece spolu mají dítě. Jak se diváci mohli přesvědčit už nejednou, v amerických filmových komediích je možné všechno. Jak je to možné? To zjistíte ve skvělé komedii z roku 1993, ve kterém září Whoopi Goldberg a Ted Danson. Láska prostě může vzniknout mezi kýmkoli…i když to tak na první pohled vůbec nevypadá.

THRILLER

Dvojí obvinění, TV Nova, 17. 6. 2012, 22:20

Žena, která si odseděla trest za vraždu manžela, zjistí, že smrt fingoval. Vydá se po jeho stopách, aby získala zpět syna. Zjistí, že za stejný zločin nemůže být trestaná dvakrát, a proto se rozhodne pomstít sebe i svého syna. Manžela nakonec najde a rozhodne se, že po něm půjde stůj co stůj…jenže proti ní je policie, kurátor a ona sama je na útěku z vězení. Zvládne se pomstít? V hlavních rolích uvidíte Ashley Judd a Tommy Lee Jonese.