PONDĚLÍ 28. 2. 2011

Neznámí hrdinové – Pohnuté osudy

Hrdina může být kdekdo…a my můžeme být rádi, že je máme. Ale co když nás osud postaví před těžkou životní zkoušku? Když ji zvládneme, znamená to, že patříme mezi hrdiny? Znamená. Podívejte se na osud vlastenky Jiřiny Petřkové, jejíž rodina ukrývala parašutisty, kteří uskutečnili atentát na Heydricha. Nacisté ji chtěli donutit k mluvení, ke zradě, dokonce k prošení o vlastní smrt. Ale nepodařilo se jim to. Silná Jiřina Petřková měla štestí, Osvětim přežila. Dokument Neznámí hrdinové – Pohnuté osudy vysílá ČT 2 ve 21:20.

ÚTERÝ 1. 3. 2011

D´artagnanova dcera

Znáte nejslavnější královské mušketýry? Byli čtyři a dokázali zachránit celou Francii. Ale i oni jednou musí do důchodu. Kdo po nich pak převezme otěže? No přece D´artagnanova dcera. Krásná Valentina se rozhodla, že půjde ve stopách svého otce – nejlepšího mušketýra Francie. Jenže nebude mít lehkou cestu. Co všechno se jí přihodí, můžete vidět na TV Nova v 9:30 ve dvoudílném filmu D´artagnanova dcera. V hlavních rolích můžete vidět Michaela Yorka nebo Gérarda Depardiea.

Schůzka s cizincem

Jestli nemůžete v noci spát, pak vás může zaujmout erotický thriller o vášnivém vztahu soudní psycholožky a tajemného muže, který se mění v děsivou noční můru. Antonio Banderas vás přesvědčí, že se tentokrát nevyplatí usínat a odcházet od obrazovky ještě před koncem filmu Schůzka s cizincem. Ve 23:40 na TV Nova se možná ujistíte, že partner, kterého máte doma, sice není oslnivě sexy, ale jste s ním v bezpečí a bezpodmínečně vás miluje. A jaké z toho plyne ponaučení? Nikdy nemluvte s cizincem.

STŘEDA 2. 3. 2011

Povodeň

Někdy nemusíme vidět jen hollywoodské drama, aby nás zamrazilo nebo jsme viděli, že lidé si dokáží pomáhat. Na ČT 1 ve 22:00 v českém filmu Povodeň uvidíte osudy dvou pražských žen, které postihla povodeň. Rozdílný svět, z něhož pocházely, ani různé povahy nebyly na překážku, obě ženy si našly ve svém osamění společné radosti a zážitky. Smutný a dojemný příběh o pokusu vymknout se samotě, která na konci života tíží, i když jsou kolem příbuzní nebo známí, pokusu, který oběma ženám tak úplně nevyšel, napsal I. Pelant. Hlavní role ztělesnily Jiřina Jirásková a Jiřina Bohdalová.

ČTVRTEK 3. 3. 2011

Čápi s mákem

Rády vaříte? Hrajete si s ingrediencemi, poznáváte nové potraviny, zkoušíte nové chutě a objevujete moc dálek? A nebo raději jen sledujete, jak někdo vaří…a ještě, když jsou to celebrity. To je pak ta pravá zábava. Televize Prima připravila ve spolupráci s TV JOJ nové pokračování reality show plné celebrit, jídla, pití, ale i emocí a neuvěřitelných zvratů, a to s mezinárodním obsazením. Nejde jen o společenskou prestiž, v sázce je neuvěřitelných 3 000 eur. Kuchařskou reality show Čápi s mákem sledujte každý čtvrtek ve 20:00.

PÁTEK 4. 3. 2011

13. komnata Stanislava Hložka

Chcete vidět cestu obyčejného kluka za slávou? A ušel kus cesty, protože se stal idolem celé jedné generace. Málokdo ale ví, že i Stanislav Hložek se musel vyrovnávat s nelehkými situacemi a životními krizemi. Věděli jste, že v jeho životě přišlo i psychické zhroucení? Rozvod, ale i podnikání? A pak, kdopak by neznal Holky z naší školky…i v dnešní době si tento hit dokážeme broukat. Dívejte se na 13. komnatu ve 21:00 na ČT 1.

Hercule Poirot

Slavný detektiv je zase zpět. Ale rozhodl se ukončit svoji kariéru, honbu za zločinci všeho druhu. Teď žije už rok v malém a vlídném městečku a zdá se, že mu je dobře. Ale co když se mu stýská. Jak už to v detektivních příbězích bývá, brzy na to přijde. I na malém městě totiž může dojít k vraždě. Vyřeší Vraždu Rogera Ackroyda, nebo se mu stane, že tentokrát selže? To se dozvíte na ČT 1 ve 22:25.

SOBOTA 5. 3. 2011

Babička

V sobotu po obědě odpočívejte s celou rodinou u televize. Vyplatí se to. Na TV Nova ve 12:30 totiž můžete sledovat moudrost a laskavost stáří ve filmové adaptaci nejslavnějšího českého literárního díla, Babička. Pohodlně se usaďte a spolu s dětmi pana Proška se zase přeneste na Staré Bělidlo, na které přijíždí téměř kouzelná stařenka. Kromě hlavní dějové linie můžete sledovat také smutný a dojemný příběh Viktorky, osudy samotné paní kněžny i kněžniny schovanky Hortenzie.

NEDĚLE 6. 3. 2011

Taková normální rodinka

Myslíte si, že vaše rodina je chvílemi až šílená? Na druhou stranu také velmi zábavná? Pak se určitě podívejte na kultovní osmidílný seriál Taková normální rodinka. A zjistíte, že ač se vám zdá vaše rodina neuvěřitelná, jsou na tom mnozí ještě hůře. Sledujte v 11:00 na ČT 1 svéráznou rodinku, kde babička píše detektivky, tatínka zajímají želvy, maminka miluje operní árie a děti vymýšlejí lumpárny. První díl se jmenuje Ženich a tak trochu naznačuje, o čem tento díl zrovna bude.

Svatba mého nejlepšího přítele

Mám pro vás otázku…myslíte, že existuje skutečné přátelství mezi mužem a ženou? Není to jen pozlátko, které jednou dopadne špatně…pro oba? Jestli jste na pochybách, tak se určitě ve 12:50 na TV Nova podívejte na romantickou komedii Svatba mého nejlepšího přítele o dívce, která si uvědomila, že miluje svého nejlepšího přítele, až když se rozhodl oženit s jinou. V hlavních rolích uvidíte krásnou Julii Roberts a dokonalou Cameron Diaz, kterak bojují o jednoho skvělého muže. Jak to asi dopadne?