PONDĚLÍ 7. 2. 2011

Nemocnice na kraji města po dvaceti letech

Trápí vás nějaká choroba či máte trápení na duši? Pak vás přijdou zkontrolovat a diagnostikovat lékaři z Nemocnice na kraji města. Sice o 20 let zestárli, ale na kráse jim to neubralo ani trochu. Zase se setkáte s primářem Arnoštem Blažejem v podání Josefa Abrháma, který začíná bilancovat svůj život. Jak jsou na tom se svými osudy po tolika letech další postavy? To můžete sledovat již v 17:45 na ČT 1.

ÚTERÝ 8. 2. 2011

Učitel tance

Chtěla byste umět tančit, plout na vlnách a cítit v zádech obdivné pohledy? Mít pohledného a sympatického učitele, který by vás naučil vznášet se nad tanečním parketem? V úterý můžete začít, a to na ČT 1 ve 20:55. S elegancí, optimismem a šarmem 40. let vás v obýváku přivítá Martin Dejdar oceněný Českým lvem ve filmu Učitel tance, který se jen tak nevzdává.

Kafe.cz říká:

  • Zkuste si někdy jen tak pro radost zatančit. Uvidíte, že vaše tělo vyplaví endorfiny – hormony štěstí a vy se budete cítit jako znovuzrozená a plná energie. A to se v tomto studeném počasí může hodit. Navíc můžete i zhubnout.

STŘEDA 9. 2. 2011

Sluha dvou pánů

Kultury není nikdy dost, ale nemusíte si hned trhat vlasy, že jste tento měsíc ještě nebyla v muzeu, na výstavě nebo v divadle. Někdy totiž divadlo dokáže přijít až k vám domů. Myslíte, že to nebude zábava? Tak to se rozhodně pletete. Miroslav Donutil vás v legendární inscenaci Sluha dvou pánů přesvědčí, že vás jako vypočítavý sluha dokáže rozesmát i přes sklo obrazovky. Sledujte na ČT 2 ve 20:20.

ČTVRTEK 10. 2. 2011

Kus života

Už vás nudí americké romantické komedie? Pak přesedlejte na ty francouzské. Jsou realističtější, mají v sobě drama, zajímavou zápletku i dokonalou pointu. A když se jim dostanete na zoubek, budete se u nich i smát. Pomozte najít bratrům, kteří spolu dlouhých 15 let nemluví, cestu k sobě navzájem zpět ve filmu Kus života. Hlavně v těch těžkých životních zkouškách. Uvidíte na TV Prima v 00:20.

PÁTEK 11. 2. 2011

13. komnata Jaroslava Wykrenta

V pátek máte znovu jedinečnou možnost najít klíč k tajemným dveřím 13. komnaty a znovu je otevřít. Za nimi vás čeká život skvělého písničkáře Jaroslava Wykrenta. A jaký to byl život? Nejen zábavný a plný hudby, ale také šokující, depresivní a se strachem o holý život. Poznáte velkou bolest i nepřekonatelnou naději, sílu přátelství i nenávist. Tak se pořádně připravte a zapněte televizi na ČT 1 ve 20:55.

Lara Croft: Tomb Raider: Kolébka života

Tajemství ještě nemáte dost? A už jste někdy slyšely o tom, co se stane, když někdo najde a otevře tajemnou Pandořinu skříňku? Ne? Pak určitě sledujte ve 21:40 TV Nova a slavnou archeoložku Laru Croft v podání krásné Angeliny Jolie, která chce ochránit nebezpečnou skříňku před šílencem. A že bude na co koukat…uvidíte souboje na život a na smrt, velkolepé hrdinství, legendy, záchranu celé země i krásného a nepolapitelného Gerarda Butlera ve filmu Tomb Raider: Kolébka života.

SOBOTA 12. 2. 2011

Jeanne Poisson, markýza de Pompadour

Jaké to asi bylo na francouzském dvoře v 18. století? Představte si, vy jako markýza, dvoří se vám sám král a v pokoji všechny ty načechrané krásné šaty, služebnictvo a dokonalé vlasy…líbilo by se vám to? Nebo to snad ani nebyla taková zábava? Zjistit to můžete na ČT 1 ve 13:30 v prvním díle dvoudílného filmu Jeanne Poisson, markýza de Pompadour. Třeba se vám bude líbit život ženy, která vešla do dějin nejen celé Francie.

Nestyda

V sobotu večer se rozhodně přestaňte stydět, zapudrujte zrůžovělé tváře, připravte sobě i manželovi zobání a užijte si skvělou českou komedii pod režisérskou taktovkou Jana Hřebejka v čele s nadaným Jiřím Macháčkem. Nestyda je komedie o muži, který se rozhodl vyměnit rodinu a úspěch za svobodu plnou alkoholu a sexu. Třeba ve 20:00 na TV Nova přesvědčíte manžela, že ta druhá míza se prostě někdy nevyplácí.

NEDĚLE 13. 2. 2011

Tisíc a jedna noc

Také jste sledovaly již od půlky 90. let první telenovely, které k nám do Česka dorazily z Jižní Ameriky? Pamatujete si ještě na Esmeraldu, Manuelu nebo Divokého anděla? TV Nova pro všechny milovníky romantických seriálů připravila opravdovou lahůdku. A to v podobě turecké telenovely Tisíc a jedna noc. Váš soucit, pocit naděje a štěstí tentokrát bude patřit hrdince jménem Šeherezáda. Její úvodní díl můžete vidět již dnes ve 20:00.

Válka Roseových

Manželství…něco, po čem jako malé toužíme, v dospělosti zažíváme bolestivé rozchody, ale přesto pořád věříme, že potkáme toho pravého na celý život a vezmeme si ho. Když se to stane, někdy začneme mít pocit, že to nefunguje přesně podle našich dětských představ. Přicházejí hádky a v lepším případě skvělé usmiřování. V tom horším se manželé mohou i nenávidět. Že taková nenávist může zajít až k tragédii, se můžete přesvědčit ve filmu Dannyho DeVita Válka Roseových na TV Prima ve 23:15. Skvělé herecké výkony zde podali Michael Douglas a Kathleen Turner.