PONDĚLÍ 3. 1. 2011

Nemocnice na kraji města se vrací

Přímo ze svého obýváku můžete navštívit nejznámější českou nemocnici a nechat se vyšetřit. Kde? No hned na kraji města. Nenechte si ujít legendární kultovní seriál Nemocnice na kraji města, který se vrací na televizní obrazovky.

  • Věděli jste, že Nemocnice na kraji města se poprvé na obrazovce objevila 5. listopadu 1978 a hned měla úspěch?

Sledujte své oblíbené hrdiny, poznejte skvělé lékaře, pečující sestry a jejich příběhy. Nenechte se ničím rušit, děti pošlete do dětského pokoje dělat první úkoly do školy a sama sledujte na ČT 1 v 17:45 první díl Nemocnice na kraji města.

Zimní slunovrat

Chcete v klidu vyžehlit prádlo nebo uplést do chladných dní šálu? A přitom se trochu zamilovat a pobrečet si? Pak určitě koukněte na film Rosamunde Pilcherové: Zimní slunovrat. A o čem to je? O zklamání, životních touhách, velké zradě a samozřejmě pravé lásce, kterou můžeme jednou najít všechny. Připravte si kapesníčky a pohodlně se usaďte. Ponořit se do srdceryvného příběhu můžete už ve 20:00 na TV Prima.

ÚTERÝ 4. 1. 2011

A pak přišla láska

Pravé lásky nebude dost ani dnes. Chcete si užít pohodové a klidné dopoledne, využít té vytoužené chvilky volna, když dáte malé děti spát. Tak se na TV Nova v 9:25 podívejte na film o osudem zkoušené svobodné matce a zároveň novinářce, která se nakonec té pravé lásky dočkala. Nenáročný film A pak přišla láska, který vás pobaví, ale neunaví. Odpočaté se pak můžete vrhnout do přípravy oběda.

Čas sluhů

Užijte si rovnou dva krásné české herce naráz. Miroslav Etzler a Karel Roden vás přimějí k údivu. Jejich šarm a sex-appeal vás tak nadchnou, že nakonec neodtrhnete oči od obrazovky, a nabijí vás do dalšího pracovního dne. Ve 20:55 na ČT1 totiž nastane čas intrik, podvodů a manipulací s muži. Zjistěte, co všechno s lidmi umí láska nebo hezký člověk. Naučí vás to ve filmu Čas sluhů Ivana Chýlková.

STŘEDA 5. 1. 2011

Castle na zabití II

Chcete si zajít na večírek, trochu se pobavit nebo vyřešit nějakou záhadu, ale nemáte chuť opustit pohodlí a teplo domova, když venku tolik mrzne? Pak se spolu s detektivem Castlem vydejte ve 22:00 na halloweenský upírský večírek. Pozor ale na to, abyste nepodlehla upírskému šarmu a nechtěla se stát ženou s tesáky prahnoucí po krvi. Raději se vyzbrojte dřevěným kůlem a česnekem. Castle na zabití II na vás totiž bude čekat na TV Prima.

ČTVRTEK 6. 1. 2011

Top star o Heleně Růžičkové

Máte rády příběhy slavných? Chcete nakouknout do jejich soukromí a poznat jejich skryté tužby a tajemství? V tradičním TOP STARU můžete prozkoumat do všech detailů život herečky, která patřila mezi naše nejvýraznější a nejznámější herečky, Heleny Růžičkové. Zjistíte, že otec ji už odmalička vedl k umění a dokonce byla baletkou a hostovala v baletu pražského Národního divadla. Jak se dostala k filmu, jaký byl její osobní život a co její syn a mnohem více uvidíte ve 20:00 na TV Prima.

Zoufalé manželky

Často si doma zoufáte a nadáváte? Na život, na manžela nebo na děti a práci? Nevíte, jak se vypořádat se všemi problémy, které ženu potkávají dnes a denně? Tak si už nezoufejte. Každý týden se můžete zasmát, naučit nějaké užitečné triky a vyslechnout skromné rady do života, jak se nebrat moc vážně, a to od samotných Zoufalých manželek. Ve 22:00 se rozhodně nenechte nikým rušit, pošlete manžela do hospody nebo k počítači, děti do postele, sama si uvařte kávu a zapněte TV Prima.

PÁTEK 7. 1. 2011

13. komnata Dany Zátopkové

Tajemství! Slovo, které nás neuvěřitelně láká, protože nám v životě chybí. Rády otevíráte zamčené dveře do tajných pokojů obestřených tajemnou mlhou, skrze kterou vidíte jen obrysy? Máte pocit, že jediné dveře, které lze bez problémů otevřít, jsou dvířka od pračky? Pak si pořiďte klíč, protože na ČT 1 ve 21:05 poběží 13. komnata Dany Zátopkové. Poznejte ženu, která se všechny nepříjemnosti a trable snažila brát s humorem a nadhledem.

Záhada na zámku Styles

V pátek večer si můžete zapátrat a vyřešit případ vraždy společně s Agathou Christie a jejím slavným hrdinou Hercule Poirotem. Společně tak můžete pracovat na Záhadě na zámku Styles. A o co jde? Sepište si seznam důkazů, podezřelých a začněte pátrat. Ve 22:25 na ČT 1 se totiž v luxusním sídle stane vražda, kterou můžete objasnit rychleji než slavný detektiv.

KAFE.cz zjistilo:

  • Záhada na zámku Styles je vůbec prvním románem slavné Agathy Christie, který vyšel v roce 1920. Filmové adaptace se dočkal až po 70 letech.

SOBOTA 8. 1. 2011

Univerzální uklízečka

V sobotu se můžete k televizi usadit s celou rodinou. Připadáte si někdy jako uklízečka nebo dokonce holka pro všechno? Bere vaše rodina čistý dům a uvařený oběd jako samozřejmost? Pak jim pusťte černou komedii Univerzální uklízečka. Třeba konečně manžela přesvědčíte, že je načase pořídit si paní do domácnosti a začít si užívat života. Třeba i u vás doma najdete znovu rodinné štěstí. Sledujte ve 21:00 na ČT 1.

NEDĚLE 9. 1. 2011

Naděje

Ve 14:35 si na ČT 1 nenechte za žádnou cenu ujít další z filmů se skvělým Rudolfem Hrušínským. Filmy tohoto skvělého herce budete sledovat se zatajeným dechem. Na uklízení, problémy nebo zlobící děti si ani nebudete mít čas vzpomenout. Uvařte si kafe, připravte si hrst slunečnicových semínek na zobání a nechte se zavést do prostředí velké stavby, kde v bahně tráví své bezútěšné večery opilec Lucin a děvče lehkých mravů Magda ve filmu Naděje.

Kafe.cz říká:

U těchto filmů se můžete bavit se svými blízkými, nebo udělat některé domácí práce. Alespoň vám to půjde rychleji od ruky.

  • Namísto těžkých filmů chcete odpočívat a relaxovat a na nic nemyslet. Pak si po obědě na TV Prima můžete vychutnat komedii Vzhůru nohama. Ta váš život vzhůru nohama sice neobrátí, ale rozhodně vás pobaví a nebude vás nutit k soustředěnému sledování. Klidně si můžete odběhnout pro zbytek cukroví nebo vyprat prádlo. Odpočinkový film sledujte ve 14:25.
  • Máte sestru? Pak ji v neděli pozvěte k sobě a udělejte si společně menší nedělní párty u televize. Můžete si povídat, lépe se poznávat, popíjet vínko, které jste dostaly od Ježíška, a zároveň sledovat americkou komedii o dvou sestrách. Slavně obsazenou komedii s Cameron Diaz a Toni Collete Zná ji jako svý boty sledujte ve 20:00 na TV Prima. Děti si jeden večer určitě vystačí pouze s hračkami.