KRIMI DRAMA

Zločin z vášně, TV Nova, 9. 3. 2012, 10:00

Halle Berry se ještě jako začínající hvězda světélkující na hollywoodském nebi představuje ve filmu plném vášně, zrady a pomsty, které osudově zasáhnou rodinu bohatého lékaře. Myslíte, že existuje pravá láska mezi boháčem a striptérkou, nebo jde jen o záludnou past vypočítavé zlatokopky? A zvláště tehdy, když je manžel náhodně zavražděn…výsledek sledujte již v pátek dopoledne.

HISTORICKÉ DRAMA

Vévodkyně, ČT 1, 10. 3. 2012, 20:55

Sňatky z rozumu a domluvené sňatky bez lásky kvůli společenskému postavení a prestiži, přesně tak to vypadalo mezi mladými lidmi v 18. století. Většinou na to dopláceli, stejně jako Keira Knigthley coby vévodkyně z Devoshiru, jejíž láska k mladému aristokratovi byla potlačena. Výpravný snímek upoutá zejména svojí výtvarnou stránkou, jež byla také náležitě oceněna - Oscar a Cena BAFTA za kostýmy a oscarová nominace za výpravu - ale i hereckými výkony. O kvalitách Ralpha Fiennese jsme se už mnohokrát přesvědčili, ovšem důstojnou partnerkou mu je v titulní roli Keira Knightleyová. Vykreslila zde přesvědčivý portrét inteligentní a emancipované ženy, jež zjevně přesahovala svou dobu a o to víc trpěla v područí svého manžela, který měl raději své psy a podle toho s ní zacházel.

ROMANTICKÁ KOMEDIE

Bláznovo zlato, TV Nova, 10. 3. 2012, 20:00

Letní dobrodružná romantická komedie o hledání ztracené lásky a potopeného pokladu. Lovec pokladů Ben Finnegan touží najít poklad zvaný Královnino věno, který se potopil společně se španělskou lodí Aurelia. A jeho budoucí exmanželka se mu připlete do cesty. A co čert nechtěl, při honbě za pokladem jde o život a Finn se musí rozhodnout, jestli je pro něj přednější poklad, nebo Tess. V hlavních rolích uvidíte herce Matthewa McConaugheyho a Kate Hudson.

HISTORICKÝ FILM

Muž se železnou maskou, TV Nova, 11. 3. 2012, 14:20

Film plný nádherných a talentových hvězd, v první linii se objeví Jeremy Irons, John Malkovich, Gérard Depardieu a Gabriel Byrne jako 4 mušketýři, kteří musí zachránit mladého vládce z područí šíleného bratra a sundat mu z obličeje železnou masku. Ve dvojroli Ludvíka XIV. a jeho bratra Filipa se objevil Leonardo DiCaprio. A stejně jako v předchozích filmech, i zde je jako hlavní motiv zločin z vášně.