A zdaleka nemusíte jen do Thajska! Vybrali jsme pro vás čtyři další země, které zde stojí za návštěvu.

Kambodža

Malá asijská země mezi Thajskem, Laosem a Vietnamem, nabízí návštěvníkům nevídané bohatství. Kromě panenské přírody a překrásných pláží s bílým pískem zde najdete nádherné památky starobylé historie – především největší náboženskou stavbu světa, chrám Angor Wat. Jde o obrovský komplex několika stovek chrámů na ploše asi 50 km a za vidění stoprocentně stojí.

Tip Kafe.cz

Pokud se do Kambodži vydáte za mořem a bílými plážemi, doporučujeme nejznámější letovisko Sihanoukville, což je zároveň jediný zdejší námořní přístav.

Kafe.cz zjistilo

Kambodžská kuchyně sice trochu připomíná thajskou, ale není tolik ostrá. Stojí za to zde ochutnat ryby, rýžové nudle či moučník z morušovníku.

Malajsie

Skvělý tipem, kam se v zimě vypravit za teplem a sluncem, ale také za památkami a nákupy, může být Malajsie. Rozkládá se částečně na Malajském poloostrově a na ostrově Borneo a výhodou je celoročně příznivé počasí, krásná příroda, dokonalé pláže, ale také architektonické památky – například buddhistické či hinduistické kláštery. To vše ostře kontrastuje s moderní architekturou – v Malajsii totiž uvidíte nejvyšší dvojčata na světě Petronas Twin Towers. A kdyby vám to nestačilo, nechybí zde ani deštné pralesy, nebo množství krásných ostrovů.

Tip Kafe.cz

V Malajsii se vyřádí všichni, kdo milují nakupování – ne nadarmo se jí totiž říká nákupní ráj. Mekkou nákupů je hlavní město Kuala Lumpur, ale oblečení či kosmetiku za velmi výhodné ceny pořídíte i jinde. Nakupovat se zvlášť vyplatí v období výprodejů, nebo v březnu, kdy zde probíhá nákupní festival.

Kafe.cz zjistilo

V Malajsii rozhodně nevynechejte rybí speciality, které se zde podávají s rýží, nudlemi či salátem.

Singapur

Velice moderní a ještě více bohatý stát dělí od Malajsie jen úzký průliv, a tak návštěvu těchto dvou míst můžete snadno spojit. Čekají zde na vás supermoderní stavby, ale také starobylé čtvrtě, v nichž to vypadá, že se zcela zastavil čas. Díky celoročnímu tropickému klimatu a velmi lákavým možnostem nákupů se Singapur – druhý největší přístav světa – řadí mezi turistické ráje.

Tip Kafe.cz

Také do Singapuru se vyplatí vyrazit za nákupy. Této vášně si můžete užít na proslulé Orchard Road. Vyplatí se také výlet lanovkou na ostrov Santosa, kde na vás čeká úchvatné akvárium s lagunou, delfíny, umělou sopkou, motýlí zahradou, či pavilonem plným hmyzu.

Kafe.cz zjistilo

Rozhodně nezapomeňte ochutnat místní specialitu – chajnajskou rýži s kuřetem. Jde o rýži, která je vařená v páře s kuřecím vývarem a okurkou.

Barma

Země plná kontrastů – i tak se někdy mluví o Barmě, která se však dosud považuje za turisty ne zcela objevenou zemi. Vyplatí se sem vydat především na poznávací zájezd, který můžete spojit s návštěvou sousedních zemí – Thajskem a Laosem. Za návštěvu rozhodně stojí bývalé hlavní město Bagun, kterému se někdy také říká Město čtyř milionů pagod – najdete zde totiž nesčetné množství chrámů a stúp. Další místo, které byste si neměli nechat ujít, je tajemná hora Mt. Popa, o které se říká, že je obydlená duchy předbudhistického náboženství.

Tip Kafe.cz

Rozhodně nevynechejte současné hlavní město Rangún, kde na vás čeká chrámový komplet s proslulou zlatou pagodou.

Kafe.cz zjistilo

V Barmě určitě nezapomeňte navštívit místní čajovnu, ochutnat pivo Mandalay a domácí palmové víno.