Královský palác Drottningholm se nachází kousek od Stockholmu a od roku 1981 je soukromou rezidencí švédské královské rodiny. Královna Silvia v jednom dokumentárním pořadu velmi překvapila prohlášením, že v jejím domově straší.

"Máme tam malé kamarády, duchy. Jsou velmi přátelští, ale někdy máte pocit, že tu nejste tak úplně sami," uvedla královna doslova s tím, že se duchů v paláci nebojí. Její vyjádření podpořila také králova sestra, princezna Christina: "Dům je nabitý energií. Mezi jeho stěnami v minulosti žila spousta lidí a jejich energie tu zůstala."

Drottningholmský palác byl vybudován v letech 1662–1700 na místě renesančního zámečku, který za vlády Karla X. Gustava vyhořel. Protože byl král v té době ještě nezletilý, rozhodovala za něho jeho manželka Hedvika Eleonora, proslulá zájmem o umění a architekturu. Ta nechala postavit nové sídlo v barokním duchu po vzoru pařížského Versailles. V Drottningholmu dodnes k vidění její ložnice.

Palác je obklopen rozlehlým parkem, na jehož nejstarší část Hedvika Eleonora osobně dohlížela. Barokní zahradu nechala vyzdobit mnoha sochami pocházejícími z dílny dvorního sochaře císaře Rudolfa II. Adriana de Vries. Řadu z nich sem dovezli švédští vojáci na konci třicetileté války poté, co vyrabovali Valdštejnský palác v Praze. Kdoví, zda spolu s nimi do Drottningholmu nepřivezli i nějaké pražské duchy...