Začněme úplně od začátku: abyste mohli věštit, musíte si pořídit svou vlastní křišťálovou kouli. „Raději si kupte novou – vyrábí je řada firem. Pořízená z druhé ruky by mohla být poškrábaná či jinak poškozená a ztratila by svou moc,“ doporučuje slavná americká věštkyně a médium Michelle Hallová, která na toto téma vydala několik knih; my jsme se s ní setkali v Berlíně.

„I v případě zcela nové koule si pořádně ohlídejte, aby neměla například vzduchové bubliny – váš věštecký nástroj zkrátka musí být bez jediného kazu,“ varuje odbornice.

Znečistit ji ovšem může i pouhý dotek cizích rukou. „Pamatujte na to, že ji musíte používat výhradně vy sami. Po jejím pořízení ji nejprve omyjte ve vodě s octem a poté ji vyleštěte sametem nebo jelenicí.

Mezi jednotlivými seancemi ji mějte vždy raději zabalenou, aby byla chráněna před přímým slunečním světlem: mohlo by to porušit její vnímavost. Měsíční svit je naopak příznivý,“ říká Michelle Hallová.

Oživte skrytou energii

Máte to? Tak jdeme věštit! Posaďte se do místnosti osvětlené jen natolik, abyste mohli číst. Nemělo by zde být víc osob než dvě.

Seďte tiše, vzdáleni od sebe nejméně na délku ruky. Kouli vezměte nejprve na chvíli do rukou a pak ji umístěte na předem vybraný podstavec. Ideální je, když pod ni položíte černou látku (ta zvyšuje koncentraci).

„Jistě si pamatujete z filmů, že někteří věštci nad koulí opakovaně krouží pravicí. Není to výmysl, oživuje se tím její skrytá energie. A stejně potom činí i levou rukou, aby oživili vnímavost křišťálu. Zároveň se pročistí vaše mysl a naladí se na přijímání nabízených obrazů,“ dodává odbornice.

Je to jako v bijáku

Seďte tiše, soustřeďte se a upřeně hleďte do koule. Ta by se měla nejprve zalít mléčným odstínem, následně jednotlivými barvami a nakonec zčernat.

V tuto chvíli byste už měli vidět symboly či tvary a pomalu je začít interpretovat.

„Někteří lidé dokonce vidí pohyblivé obrázky, jako by sledovali film. Stačí jen říkat vše, co spatříte. Nenechte se odradit tím, že jsou obrazce zmatené. Pravda se vám v pravou chvíli odhalí, chce to jen vytrvalost a soustředění,“ uzavírá věštkyně.

Co vidíte v kouli?

  • Pokud se obrazec zjeví v zadní části koule nebo se jakoby vzdaluje, o událost v daleké budoucnosti či minulosti, případně to může znamenat, že situace, věc či osoba zmizejí z vašeho života!
  • Pokud je od vás vlevo, jde o hmatatelné jevy, po pravici jsou ty symbolické. Bílé mraky značí štěstí a kladnou odpověď, černé zápor a smůlu, vyjasňující se zvrat k lepšímu, fialové, zelené a modré radost, červené, oranžové a žluté varují před nebezpečím a nemocí.
  • Brouk slibuje dlouhý život, had zdraví, hvězda úspěch, koruna slávu, kotva naději, lebka smrt, maska zradu, meč hádku, pták zprávu, jablka děti…