Srbská vejce s toasty

Zdroj:

Vajíčka, kterých máte o Velikonocích k dispozici plno, se dají využít do spousty rychlých jídel. Zkuste taková, jaká ještě neznáte.

Potřebujete:

trocha hladké mouky * 20 g másla * 1 lžíce mleté sladké papriky * 250 ml rajského protlaku * špetka soli * špetka mletého pepře * 100 ml sladké smetany * špetka krupicového cukru * 4 vejce * snítka zelené petrželky * toasty

Postup:

  1. Z mouky a rozehřátého másla připravíme na pánvi jíšku.
  2. Přidáme papriku, vše zalejeme trochou vody a vmícháme rajský protlak.
  3. Osolíme, opepříme a přilejeme smetanu.
  4. Trochu osladíme, necháme zhoustnout a odstavíme z plamene.
  5. Vejce uvaříme nahniličko, rozpůlíme a vložíme do omáčky.
  6. Na talířcích pokrm ozdobíme zelenou petrželkou a podáváme s oečenými toasty.

Další články

čtenářů si právě čte tento článek


Akční letáky