Nechte ho proletět

Jen málokdo by nechtěl umět létat. Pokud váš partner někdy zatoužil prohlédnout si svět z ptačí perspektivy, máte hned několik možností, ze kterých můžete vybírat. Akčnější povahy si do žil mohou vehnat adrenalin tandemovým seskokem s padákem, který nabízí minutu volného pádu z výšky čtyř kilometrů a následných deset minut klesání na padáku.

Pokud ve vás výskok z letadla budí až příliš velký respekt, doporučujeme poukaz na létání ve větrném tunelu. Ve vzduchu vás udrží vítr o rychlosti až 270 km za hodinu a proletět se můžou i děti od pěti let.

Romantické duše se mohou nechat v tichosti unášet nad krajinou při letu horkovzdušným balónem. Lze zakoupit jednotlivou letenku, ale nejvíc si tento zážitek užijete ve dvou nebo ve skupině. Zamilovaní mohou zvolit i privátní let, který může startovat třeba přímo z vaší zahrady.

Adrenalin pro vodomily

Co takhle spojit létání s plaváním? Flyboard jsou tryskové boty vyvinuté americkou armádou, které vás vynesou i čtyři metry nad hladinu. Pod vedením instruktora si tak obdarovaný může zahrát na létajícího superhrdinu nebo se prohánět vodou jako delfín.

Ještě bláznivější variantou je hoverboard – tryskové létající prkno, které vás z vody vynese rychlostí 25 km/h. Je jen na vás, zda si troufnete zkrotit ho vestoje, nebo na něm budete létat vsedě jako na létajícím koberci,“ přibližuje novinku Jan Hájek ze společnosti Zážitky.cz. Hoverboarding potěší milovníky snowboardů nebo wakeboardů. Nyní je navíc v akční nabídce se slevou.

Pokud se při surfování nechcete omezovat na roční období, pak je ideálním dárkem poukaz do Surf Areny, kde se můžete učit krotit vlnu bez ohledu na počasí, třeba už o vánočních svátcích.

Akce pro pořádné chlapy

Pokud váš muž touží po pořádné akci, nadělte mu S.W.A.T. trénink. Při něm se na půl dne stane členem zásahového komanda speciální policejní jednotky. „Během S.W.A.T. tréninku zažijete cvičný zásah s kompletní výzbrojí, a že jsou ty Vánoce, nadělujeme jako bonus zdarma 10 ran z pušky AK-47 nebo VZ-58,“ komentuje Jan Hájek.

Milovníci aut zase mohou na silnici i letištní ploše okusit sílu 683 koní v ikonickém „muscle caru“ Ford Mustang GT500 Shelby. Nic silnějšího v nabídce není. Pozor! Tohle auto asfalt skutečně trhá!

Komu je jízda ve sportovních speciálech málo, ten může sáhnout po opravdové formuli Renault 2.0, ve které svou kariéru začínaly takové ikony jako Lewis Hamilton nebo Kimi Raikkonen. Ve speciální vánoční akci navíc k zážitku získáte jako bonus zdarma videozáznam vaší jízdy.

Řemesla na zkoušku

Pokud se svět vašeho muže točí kolem počítače a technologií, pak možná právě on ocení celodenní kurz, kdy veškeré výdobytky moderní doby odloží. V devítihodinovém zážitku kovářem na zkoušku odhalí krásy poctivého staročeského řemesla, naučí se používat základní nástroje a uková si, co si zamane. Zážitek zakončuje stylová grilovačka.

Dalšími „vesnickými“ možnostmi je proměnit svého muže v bagristu nebo traktoristu. Každý kluk přeci aspoň jednou v životě zatoužil přenášet lžící rypadla hlínu sem a tam nebo vyzkoušet si jízdu na stroji, který má kola velikosti automobilu. Nemluvě o tom, že k traktoru si může nechat připojit i další příslušenství.

Zážitky pro znalce

Pokud váš partner oceňuje především distingované prostředí, a navíc je milovníkem kvalitního alkoholu, nepochybně si užije některý z degustačních zážitků – například večerní ochutnávku osmi druhů skotské whisky, ke které dostane památeční skleničku. Ochutnávat se dá třeba i šampaňské, světová vína, karibské rumy nebo čokoláda.

Relaxační zážitky (i pro páry)

Pokud váš partner potřebuje především vypnout a nechat se opečovávat, máte na výběr z celé řady možností, které si navíc můžete užít i společně. S přáteli můžete zajít „na jedno“ trochu netradičně do Pivních lázní v Praze. Zatímco si budete užívat chmelovou lázeň, můžete si připíjet nepasterizovaným Bernardem, aktuálně až s 20% slevou.

Zamilované páry si zase mohou užít víkendový romantický pobyt na zámku v Loučeni, kde se ve stylových apartmánech můžete nechat rozmazlovat snídaněmi do postele, večeřemi při svíčkách a relaxací v bazénu.

A pokud to nejromantičtější období máte už za sebou a unavuje vás jeho „Podrbej mě na zádech“, pak není nic jednoduššího než nadělit mu pod stromeček půlhodinovou porci profesionálního drbání v luxusním salónu v Praze.

Doručení i na Štědrý den!

Splnit lze takřka cokoli, a to i na poslední chvíli. Zážitky.cz fungují i na Štědrý den, a pokud zaplatíte kartou či rychlým bankovním převodem, dárkový poukaz vám zašlou obratem na mail. Na online chatu zároveň ochotně poradí s výběrem a zajistí i rezervaci termínu. Dárkový poukaz platí jeden rok a je možné ho během celých 12 měsíců bezplatně vyměnit za jiný.