Mohlo by vás také zajímat: Lyžařské areály v Čechách, které stojí za návštěvu

I když alpská konkurence je mimořádná, přibývá lidí, kteří dávají přednost našim horám. Zimní dovolená, prodloužené víkendy či jen “výjezdy na otočku“ do českých středisek mají mnoho předností. Nejde jen o nižší ceny za dopravu a ubytování, ale domácí areály jsou rok od roku modernější a služby na stále vyšší úrovni. Jejich provozovatelé správně sázejí na potřeby rodin s dětmi, ke skipasům dodávají i doprovodné služby jako lázeňské pobyty, možnost navštívit bobovou dráhu, bazény a podobně. Běžkaři se mohou spolehnout na bezchybná značení a pravidelnou úpravu tratí, jež jsou vedeny nejhezčími oblastmi. Na své si přijdou i ti, kteří se chtějí jen tak pěšky brouzdat malebnou přírodou.

  • Speciál byl připraven ve spolupráci s agenturou CzechTourism ,a proto se můžete těšit na skutečně zajímavé informace. Přinášíme malou ukázku toho, co se ve speciálu dočtete.

Kam vyrazit: Jáchymov

Žádné jiné krušnohorské městečko nemá tak pohnutou historii jako Jáchymov. Na jedné straně sláva během stříbrné horečky a při objevu léčivé radonové vody, na straně druhé smutná 50. léta 20. století. Město se ale dokázalo zbavit temné historie a nalézt ztracenou identitu. Jeho poloha v údolí hustých lesů a dobře fungující infrastruktura přitahují nejen lázeňské hosty, ale také mnoho turistů. Dávnou historii připomínají kostely, radnice, Muzeum Královská mincovna a řada portálů patricijských domů. Oblíbenou procházku představuje výlet na Popovský kříž a k sedačkové lanovce, která vozí lyžaře na Klínovec. Oblíbený cíl je lyžařský areál Nové Město nad Jáchymovem.